Πώς να οργανώνετε τα γεύματά σας σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Πώς να οργανώνετε τα γεύματά σας σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Δείτε ορισμένα tips για να διαχειριστείτε τα γεύματα σας σε κοινωνικές εκδηλώσεις

· Αν πρόκειται για τραπέζι σε φιλικό σπίτι, μάθετε από πριν το είδος του φαγητού και των ποτών που προσφέρονται και κάντε τις επιλογές σας με βάση αυτά. Προσφερθείτε να βοηθήσετε στην προετοιμασία ώστε να ελέγχεται πώς παρασκευάζεται το κάθε πιάτο. Επίσης μπορείτε να προτείνετε στην οικοδέσποινα να φέρετε κι εσείς κάποιο πιάτο από το σπίτι, το οποίο θα έχετε ετοιμάσει ώστε να μπορείτε να το καταναλώσετε.

· Προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Πέρα του γεγονότος ότι το αλκοόλ προσφέρει επιπλέον κενές θερμίδες, αυξάνει το αίσθημα της πείνας και χαλαρώνει την κρίση και τον αυτοέλεγχο.

· Μην πάτε ποτέ σε γεύμα πεινασμένοι. Καταναλώστε έστω και κάποιο μικρό σνακ πριν το γεύμα. Σε περίπτωση που περιμένετε μέχρι το δείπνο για να κάνετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα μπορεί να είστε υπερβολικά πεινασμένοι ώστε να κάνετε σωστές επιλογές. Οργανώστε τα γεύματα της ημέρας ώστε να χωρά το δείπνο με την παρέα αλλά χωρίς να λιμοκτονήσετε πριν.

· Στο τραπέζι δείτε τις επιλογές που έχετε και βάλτε μικρές μερίδες στο πιάτο σας. Προτιμήστε να δοκιμάσετε κάποιο έδεσμα που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά και αποφύγετε τα τετριμμένα που δεν θα σας ευχαριστήσουν πολύ και θα προσθέσουν έξτρα ενέργεια στο πιάτο. Απολαύστε την κάθε μπουκιά!

· Αν υπάρχει μπουφές επιλέξτε μόλις γεμίσετε το πιάτο σας να βρείτε μία θέση να καθίσετε και να επικεντρωθείτε στο γεύμα σας. Καλό θα ήταν η θέση αυτή να είναι μακριά από τον μπουφέ.

· Μην τρώτε γρήγορα. Χρειάζεστε 20 λεπτά ώστε να νιώσετε το αίσθημα της πληρότητας μετά το γεύμα. Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από το γεύμα και να συζητήσετε με τους φίλους σας..