Caesar’s Salad: Η σαλάτα με τις ελάχιστες θερμίδες που θα σε κάνει να μπεις στο παλιό σου τζιν

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Caesar’s Salad: Η σαλάτα με τις ελάχιστες θερμίδες που θα σε κάνει να μπεις στο παλιό σου τζιν

Βάλτη στη διατροφή σου και ξαναμπές στο παλιό σου τζιν

Υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και ελαφρύ να φας όταν βρίσκεσαι σε περίοδο δίαιτας εκτός από μία σαλάτα; Συνδυάζοντας λαχανικά εποχής με ένα ελαφρύ dressing και ίσως λίγο κοτόπουλο μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο πιάτο και να το φας άφοβα.

Συνήθως όμως, ανάλογα με τα υλικά που θα βάλεις μέσα, θα πάρεις και τις αντίστοιχες θερμίδες. Και σίγουρα δεν θα ήθελες μία σαλάτα η οποία περιέχει πολλά και θερμιδοφόρα υλικά. Γι’ αυτό λοιπόν, θα ερωτευτείς την παρακάτω caesar’s salad και θα θες να την τρως όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η συνταγή απλή και εύκολη και με υλικά που σίγουρα θα βρεις στην κουζίνα σου.

Να τι θα χρειαστείς:
4 μικρά στήθη κοτόπουλο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
¼ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ πάπρικα
1 κ.σ φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ φρέσκο άνηθο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ κ.γ αλάτι + πιπέρι

Για τη σως:
1/4 φλιτζανιού γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ σάλτσα worcestershire
1 κ.σ μουστάρδα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
αλάτι + πιπέρι

Για τη σαλάτα:

4 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο kale (άγριο λάχανο)
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζάνι ντοματίνια + πράσινες ελιές
4 φλιτζάνια πατάτες τηγανητές
4 αυγά πολύ βρασμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, την πάπρικα, τον άνηθο, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Βάλε το κοτόπουλο σε μία λαδόκολλα και άλειψε τα στήθη με τη μαρινάδα. Άφησε το για τουλάχιστον μία ώρα ή όλο το βράδυ.

Στο μεταξύ φτιάξε το dressing της σαλάτας, προσθέτοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Όταν περάσει το χρονικό όριο και είσαι έτοιμη να ψήσεις το κοτόπουλο βάλε το φούρνο να προθερμαίνετε στο grill και σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί αρκετά βάλε το κοτόπουλο να ψηθεί για 4 με 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να ψηθεί καλά (ένας σπιτικός γύρος κοτόπουλο δηλαδή). Βγάλε το από τον φούρνο και ετοιμάσου να φτιάξεις τη σαλάτα σου.

Σε μία σαλατιέρα ανακάτεψε όλα τα λαχανικά, πρόσθεσε λίγη σως και ανακάτεψε. Στη συνέχεια βάλε τα τοματίνια και τις ελιές, κόψε το κότοπουλο σε φέτες και ρίξε το το μπολ σου. Πρόσθεσε τις πατάτες τα αυγά και την φέτα και ανακάτεψε. Η σαλάτα σου είναι έτοιμη και πιο γευστική από ποτέ.