Oh, Goodness: Πέντε ιδέες για να κάνεις πιο wellness το πρωινό σου!

Oh, Goodness: Πέντε ιδέες για να κάνεις πιο wellness το πρωινό σου!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να δώσεις και εσύ μία πιο wellness «νότα» στο πρωινό σου, ιδού πέντε προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις.

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η αλήθεια είναι ότι είτε λατρεύεις το πρωινό ξύπνημα είτε όχι, είναι σημαντικό να κάνεις ό,τι μπορείς ώστε να ξεκινάς την κάθε σου μέρα με ενέργεια, καλή διάθεση και φυσικά, καλοσύνη.

Για να πετύχεις όλα τα παραπάνω, αρκεί να επενδύεις στο εξής στο πρωινό σου. Τα καλά νέα είναι πως εν έτει 2019, το πρωινό μας αναβαθμίζεται και εκτός από περισσότερη γεύση, αποκτά και μία άλλη, πιο wellness διάσταση.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να δώσεις και εσύ μία πιο wellness «νότα» στο πρωινό σου, ώστε να το απολαμβάνεις περισσότερο, να παίρνεις την ενέργεια που χρειάζεσαι, να ακολουθείς τα κορυφαία wellness foodie trends και να αναφωνείς… «oh, Goodness» κάθε φορά που τρως μια μπουκιά, ιδού πέντε προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις. Είτε προτιμάς το πρωινό στο σπίτι είτε επιλέγεις συνήθως τις on the go λύσεις, θα μείνεις ικανοποιημένη.

Δοκίμασε να τις ετοιμάσεις και σύντομα, θα ανοίξει μπροστά σου ένας κόσμος γεμάτος καλοσύνη!

#1 Βρώμη και φυτικές ίνες

Ακόμη και αν δεν σε ενθουσιάζει, η αλήθεια είναι πως η βρώμη αποτελεί μία από τις πλέον υγιεινές επιλογές για το πρωινό σου. Αξίζει να τη χρησιμοποιείς, λοιπόν, ως βάση για το πρωινό σου. Ένα μπολ με ζεστό πόριτζ βρώμης, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, μέλι, κανέλα ή μοσχοκάρυδο θα ζεστάνει την καρδιά και το στομάχι σου!

Εναλλακτικά, αν δεν διαθέτεις πολύ χρόνο για να απολαμβάνεις πρωινό στο σπίτι αλλά θέλεις να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, τότε μία wellness on the go επιλογή για πρωινό είναι τα Αλλατίνη Soft Cookie δημητριακών 100% Ολικής Άλεσης με σιτάρι, νιφάδες βρώμης, και στραγγιστό γιαούρτι σε δύο ακαταμάχητες γεύσεις: πορτοκάλι & σοκολάτα ή και σταφίδες. Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, και θα σου προσφέρουν ενέργεια και στιγμές μοναδικής γευστικής απόλαυσης -ακόμη και αν η ώρα είναι 8 το πρωί και εσύ περπατάς στην Κηφισίας για να προλάβεις το λεωφορείο. Goodnesson the go και όλα γίνονται! Φρόντισε απλώς να είσαι σίγουρη πως τα μπισκότα σου ετοιμάζονται από δημητριακά 100% ολικής άλεσης.

aqleshshs

#2 Overnight oats aka… το πρωινό που είναι έτοιμο από το βράδυ

Μία ματιά στο Instagram αρκεί για να σε πείσει ότι τα overnight oats αποτελούν ένα από τα πιο… πολυφωτογραφημένα πρωινά ever! Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν αρκεί για να επιλέξεις το συγκεκριμένο breakfast πιάτο. Σε ό,τι αφορά στα overnight oats, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τα προτιμάς στο εξής, όπως το ότι θα ξυπνάς το πρωί και θα τα απολαμβάνεις στη στιγμή… διότι θα είναι έτοιμα στο ψυγείο σου από το προηγούμενο βράδυ.

Για να το ετοιμάσεις πρωινό με overnight oats, θα χρειαστεί να βάλεις σε ένα βαζάκι γάλα (κανονικό ή αμυγδάλου), μπανάνα, βρώμη και σπόρους chia. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μέλι και ¼ κούπας γιαούρτι. Θα ανακατέψεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και θα τα τοποθετήσεις σε ένα γυάλινο βαζάκι το οποίο θα αφήσεις στο ψυγείο για έξι ώρες. Το πρωί θα ανακατέψεις το μείγμα με ένα κουταλάκι, θα προσθέσεις μερικές σταγόνες γάλα αμυγδάλου και θα βάλεις τα toppings της επιλογής σου, είτε πρόκειται για φρούτα είτε ξηρούς καρπούς.

kaproypw

#3 Στραγγιστό γιαούρτι για πάντα

Αποτελεί μία από τις πλέον ιδανικές και υγιεινές διατροφικές επιλογές και το σίγουρο είναι πως αξίζει μία θέση στο πρωινό σου. Στο εξωτερικό το στραγγιστό γιαούρτι, το Greek yogurt, κατέχει μία ξεχωριστή θέση στα διατροφικά μενού εκείνων που θέλουν να προσέχουν τη διατροφή τους. Γιατί, λοιπόν, να μην το προτιμήσεις; Μπορείς να επιλέγεις στο εξής να καταναλώνεις προϊόντα τα οποία περιέχουν στραγγιστό γιαούρτι -όπως μπισκότα- ή να το χρησιμοποιείς ως βάση.

Ξεκίνα τη μέρα σου βάζοντας μερικές κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε μερικά κομμάτια φρούτων (μπανάνα, πράσινο μήλο ή φράουλες), μία κουταλιά μέλι, κανέλα, σταφίδες και για έξτρα γεύση και ενέργεια, πρόσθεσε μερικά κομμάτια από τα αγαπημένα σου μπισκότα ολικής άλεσης. Στα δικά μας «must» περιλαμβάνονται τα νέα μεγάλα και σούπερ μαλακά Αλλατίνη Soft Cookie δημητριακών 100% Ολικής Άλεσης Goodness in Me με στραγγιστό γιαούρτι, σε δύο υπέροχες γεύσεις: πορτοκάλι - σοκολάτα ή σταφίδες.

stafidesss

#4 Smoothies για το σπίτι ή on the go

Τα smoothies με φρούτα και λαχανικά αποτελούν, επίσης, εξαιρετικές επιλογές για να προσθέσεις μία δόση ευεξίας στα πρωινά σου. Για εμάς, το πράσινο smoothie με ακτινίδιο και σπανάκι είναι μία υπέροχη πρόταση για πρωινό. Για να το ετοιμάσεις, θα χρειαστείς δύο κούπες φρέσκο σπανάκι, δύο κούπες kale, δύο ώριμα ακτινίδια, μία κούπα στραγγιστό γιαούρτι, ¼ κούπας αμύγδαλα, ¼ κούπας σπόρους chia, δύο κουταλιές της σούπας μέλι, τέσσερα παγάκια και μία κούπα κρύο νερό. Θα τα βάλεις στο μπλέντερ και σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις το smoothie σου.

Αν δεν σου αρέσει το ακτινίδιο, στο YouTube θα ανακαλύψεις πολλές συνταγές για smoothie με άλλα φρούτα. Σε κάθε περίπτωση, ένα έξυπνο tip αν προτιμάς τα smoothies σου κρύα, είναι να τοποθετείς στην κατάψυξη σακουλάκια με φρούτα της προτίμησής σου, να έχεις δηλαδή, έτοιμα frozen smoothie packs για όποτε εσύ θελήσεις να τα ετοιμάσεις!

etoimaseissss

#5 Ένα breakfast bowl γεμάτο καλοσύνη

Τα breakfast bowls κάνουν, επίσης, θραύση στο Instagram και βάζουν χρώμα στα πρωινά σου. Εμείς τα επιλέγουμε διότι είναι νόστιμα και ανάλογα με τα υλικά που περιέχουν, θρεπτικά. Τα καλά νέα είναι πως μπορούν να περιέχουν ό,τι τραβά η όρεξή σου: Από γιαούρτι με βρώμη, σταφίδες ή πορτοκάλι και σοκολάτα μέχρι… αβοκάντο και αβγά. Το σημαντικό είναι πως το περιεχόμενό τους θα σε γεμίσει με ενέργεια, ενώ η πολύχρωμη όψη τους θα «ανεβάσει» τη διάθεσή σου. Το αν θα «ποστάρεις» τη foodie δημιουργία σου στο Instagram, είναι άλλο θέμα.

thema

Όποιες και αν είναι οι γεύσεις που προτιμάς, το 2019 το πρωινό σου γίνεται πιο γευστικό, πιο wellness και σε γεμίζει από το πρωί με καλοσύνη! Το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να «κοπιάρεις» τις συνταγές των απανταχού wellness influencers ή τα κορυφαία instagramικά food trends για να έχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Αρκεί να βασιστείς στα κατάλληλα υλικά, σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας και φυσικά, να βάλεις λίγη φαντασία!