Τι ακριβώς είναι η δίαιτα του καφέ και πώς θα σε αδυνατίσει

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα του καφέ και πώς θα σε αδυνατίσει

Τι είναι επιτέλους αυτή η δίαιτα του καφέ

Τα οφέλη του καφέ είναι πολλά και αφορούν ένα μεγάλο φάσμα των λειτουργιών του οργανισμού.

Τώρα πια και σύμφωνα με μια νέα δίαιτα, την coffee diet, άκα η δίαιτα του καφέ, το αγαπημένο σου ρόφημα έρχεται ξανά στο προσκήνιο και αυτή τη φορά για την αδυνατιστική του δράση.

Η θεωρία της διατροφής στηρίζεται στο βιβλίο The Coffee Lover’s Diet του 2017 από τον δρ Bob Arnot ο οποιός προτείνει την κατανάλωση τριών φλιτζανιών ελαφρύ καφέ καθημερινά. Οι πολυφαινόλες του καφέ έχουν συνδεθεί με την ελαχιστοποίηση εμφάνισης μιας σειράς ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2 και κάποιες μορφές καρκίνου.



Ο Arnot περιλαμβάνει στο βιβλίο και μια σειρά ερευνών οι οποίες αποδεικνύουν πως αυτή η ελάχιστη κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ καθημερινά, μπορεί να κάμψει την πείνα σου, να μειώσει την πρόσληψη λίπους, να αυξήσει τον ρυθμό που τρέχει ο μεταβολισμός, να βελτιώσει την κυκλοφορία και να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος.

Ωστόσο, ο γιατρός συμβουλεύει να πίνουμε τον καφέ χωρίς γάλα, κρέμα ή ζάχαρη, ειδικά αν σκεφτείς πως ο latte μειώνει την απορρόφηση των πολυφαινόλων.

Όσο για τις ποικιλίες καφέ, ο ειδικός εξηγεί πως πρέπει να προτιμούμε κόκκους καφές πλούσιους σε αντιοξειδωτικά με προέλευση την Αιθιοπία, την Κένυα, την Κολομβία και τη Βραζιλία.

Εκτός του καφέ, η δίαιτα προτείνει την υγιεινή διατροφή στα πρότυπα της Μεσογειακής με μάξιμουμ αριθμό θερμίδων τις 1500.

Είναι όμως ο καφές η λύση στο πρόβλημα αδυνατίσματος; Δες παρακάτω την απάντηση