Κανένα πράσινο τσάι. Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κανένα πράσινο τσάι. Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου

Και το έχεις ήδη στην κουζίνα σου

Έχουμε ήδη διανύσει τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη και αυτό ξέρεις τι σημαίνει για τη διατροφή σου; Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και όλα τα καλά που τρώμε την περίοδο αυτή αρχίζουν σιγά σιγά και κάνουν την εμφάνισή τους.

Και ενώ γενικά αυτό ακούγεται πολύ καλό, εάν ανήκεις στα άτομα που έχουν ήδη ξεκινήσει γυμναστήριο και ειδική διατροφή σίγουρα θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις ένα ρόφημα ή ένα γεύμα που δεν θα συμπεριλαμβάνει τις γεύσεις των ημερών. Όλα τα μενού ξαφνικά «κυριαρχούνται» από κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες και μπαχαρικά που αναδεικνύουν τις γεύσεις τους. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει όμως ένα μπαχαρικό, το οποίο μπορεί να ενισχύσει αρκετά τον μεταβολισμό σου.

Ίσως τόσο καιρό να μην έχεις σκεφτεί την προσθήκη κανέλας στον πρωινό σου καφέ ή στο βράσιμο των λαχανικών σου. Αυτό το κοινό μπαχαρικό όμως έχει στην πραγματικότητα μερικά σοβαρά οφέλη για την υγεία σου εκτός από την αρωματική γεύση του. Ίσως να γνωρίζεις ήδη τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κανέλας, αλλά μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η κανέλα είναι επίσης ωφέλιμη για το μεταβολισμό σου.

Οι ερευνητές μελέτησαν την κινναμαλδεΰδη, η οποία είναι το αιθέριο έλαιο που δίνει την γεύση της κανέλας και διαπίστωσαν πως έχει σχεδόν τις ίδιες επιδράσεις με το πράσινο τσάι. Το έλαιο κανέλας αυξάνει επίσης τη δραστηριότητα γονιδίων, ενζύμων και πρωτεϊνών που εμπλέκονται στο μεταβολισμό των λιπών. Αν λοιπόν μέχρι τώρα δεν ήσουν και πολύ fan της κανέλας, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.