Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσεις βάρος

Νατάσσα Σχοινά
Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσεις βάρος

Ποιοι τρόποι φαίνεται να «πιάνουν» στο θέμα της απώλειας βάρους;

Η διαδικασία της απώλειας βάρους είναι σοβαρή και κοπιαστική υπόθεση. Όλο και κάποια στιγμή θα έχεις μπει στη διαδικασία να ξεφορτωθείς μερικά κιλά, είτε από συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σου, είτε συνολικά από το σώμα. Κι η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι κι η πιο εύκολη υπόθεση. Δεν μπορείς να πεις μόνο «μειώνω την ποσότητα του φαγητού» και να πετύχεις κατευθείαν το αποτέλεσμα που ζητάς.

Χρειάζεται πρόγραμμα, επιμονή και υπομονή, καθώς πρέπει, όχι απλώς να το πάρεις απόφαση, αλλά και να μείνεις πιστή σε όλη τη διαδρομή. Εύκολα κάτι μπορεί να προκύψει κάτι και να σε παρασύρει, διακόπτοντας την επίπονη προσπάθειά σου.

Θα αφήσουμε, λοιπόν, αυτό το κομμάτι σε εσένα και θα σου παραθέσουμε τρεις τρόπους που αποδεδειγμένα έχουν δείξει ότι βοηθούν στην απώλεια βάρος μέσα από έρευνες.

  1. Εναλλακτική διαλειμματική νηστεία.

Η διαλειμματική νηστεία βασίζεται στη λογική του να τρως κανονικά τη μία μέρα και την επόμενη καθόλου και να επαναλαμβάνεις αυτήν τη λογική για τις επόμενες μέρες. Πολλοί από αυτούς που δοκίμασαν αυτό το είδος δίαιτας μαρτυρούν απώλεια βάρους άνω των 3 κιλών μέσα σ’ ένα μήνα.

Μία εναλλακτική εκδοχή αυτού είναι να μην την εφαρμόζεις μέρα παρά μέρα, αλλά τις δύο από τις επτά μέρες της εβδομάδας.

  1. Καταγραφή της δίαιτας.

Αν ακολουθείς ένα πρόγραμμα δίαιτας και γυμναστικής και δεν καταγράφεις ακριβώς τα βήματά σου, τότε γίνεται πιο εύκολο να παραστρατήσεις. Έρευνα, συγκεκριμένα, έδειξε ότι όταν είσαι επιμελής στην σημείωση όσων κάνεις μέσα στη μέρα, αυτό σε βοηθάει να χάσεις βάρος, την ίδια ώρα που μία άλλη πρόσφατη μελέτη δείχνει τη θετική σχέση ανάμεσα στην καταγραφή του κόπου σου και στην πτώση των αριθμών της ζυγαριάς.

  1. Πρωτεΐνη στο πρωινό.

Είναι γνωστό πολύ καιρό τώρα ότι η πρωτεΐνη έχει την ικανότητα να χορταίνει και να δίνει το αίσθημα του κορεσμού. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, που, σύμφωνα με έρευνα, το πρωϊνό με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης.

Καλές επιλογές για αυτόν τον σκοπό αποτελούν τα αυγά, η βρώμη, οι σπόροι chia κι οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα.