Θες να καις διπλάσιες θερμίδες; Υπάρχει τρόπος να το κάνεις

Νατάσσα Σχοινά
Θες να καις διπλάσιες θερμίδες; Υπάρχει τρόπος να το κάνεις

Τα αποτελέσματα που ενισχύουν μία ήδη υπάρχουσα αντίληψη.

Το θέμα των θερμίδων και της διατροφής απασχολεί όλο και περισσότερο τον κόσμο. Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που δείχνουν περισσότερη προσοχή στο φαγητό που τρώνε σε καθημερινή βάση. Σε κάποιες περιπτώσεις για να ρυθμίσουν το βάρος τους με βάση τα επιθυμητά επίπεδα, σε άλλες για να προσέξουν την υγεία τους.

Σε κάθε περίπτωση, η καύση των θερμίδων αποτελεί βασικό ζητούμενο, για το οποίο πολλοί αναζητούν τον τρόπο που θα τους κάνει να την ενισχύσουν, άρα και να χάνουν πιο εύκολα βάρος.

Μία έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματά της έδειξε ότι υπάρχει ένας τρόπος για να καις τις διπλάσιες θερμίδες, κάνοντας μία μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σου.

Ποιος είναι αυτός;

Τη σημασία του πρωινού την έχεις σίγουρα ακούσει πολλές φορές, ωστόσο, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, οι άνθρωποι που τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα για πρωινό καίνε περισσότερες θερμίδες από αυτούς που τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα στο δείπνο.

Εκτός από αυτό, τα ευρήματα έδειξαν λιγότερες λιγούρες, ειδικά όσον αφορά στα γλυκά, όπως επίσης και καλύτερα επίπεδα σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το Science Daily, η συγγραφέας της έρευνας, Juliane Richter, είπε σχετικά:

«Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι ένα γεύμα για πρωινό, ανεξάρτητα με τις θερμίδες που περιέχει, δημιουργεί διπλή θερμογένεση που προκαλείται από τη διατροφή σε σχέση με το αν καταναλωθεί το ίδιο γεύμα για δείπνο. Αυτό το εύρημα είναι σημαντικό για όλους τους ανθρώπους αφού υπογραμμίζει την αξία του να τρως πρωινό»