Διατροφή στην καραντίνα: Ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Διατροφή στην καραντίνα: Ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα;

Τι λένε οι ειδικοί;

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες και κάτι, το #μένουμεσπίτι έχει γινεί κοινό σύνθημα όλων μας, αφού ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού μένουμε όλοι μέσα. Μάλιστα κάτι που αρκετός κόσμος κάνει αυτές τις μέρες προκειμένου να ξεχαστεί είναι να κάνει μαραθώνιο σειρών και ταινιών και να τρώει. Και όχι πάντα υγιεινά.

Το snacking και το junk food δεν είναι οι καλύτεροί σου φίλοι τις μέρες αυτές, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξεις τη διατροφή σου. Μπορεί να προσέχεις πολύ, να μη βγαίνεις έξω και να μην έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για κανέναν λόγο ότι είσαι ασφαλής, έστω και αν πηγαίνεις μέχρι το σούπερ μάρκετ.

Γι’ αυτό πέρα από τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, πρέπει να τρέφεσαι και σωστά, προκειμένου να δυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές που στην διάρκεια της καραντίνας θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου;

Ο MS PhD Φυσιολογίας της άσκησης και της διατροφής, Γιώργο Μουλινός ήταν καλεσμένος σε σύνδεση στην εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου, και έδωσε tips για το ποιες τροφές πρέπει να τρως τώρα που βρίσκεσαι σε καραντίνα, προκειμένου να παραμείνεις υγιής.

Δες το βίντεο παρακάτω και μάθε.