Με αυτά τα 10 υγιεινά σνακ θα ικανοποιήσεις τις λιγούρες σου με τον καλύτερο τρόπο!

Με αυτά τα 10 υγιεινά σνακ θα ικανοποιήσεις τις λιγούρες σου με τον καλύτερο τρόπο!

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις προτάσεις όχι για ένα ή δύο, αλλά για δέκα υγιεινά σνακ που είναι θρεπτικά, γευστικότατα και απολαυστικότατα για κάθε ώρα της ημέρας, για κάθε ξαφνική επιθυμία σου για φαγητό.

Πολλές φορές είναι τα σνακ που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σου που «ενοχοποιούνται» αν τυχόν και ξεφύγεις στο βάρος σου. Όταν όμως γίνεται σωστά, η κατανάλωση σνακ μέσα στην ημέρα έχει μόνο οφέλη, καθώς σε βοηθά να διατηρείς την ενέργειά σου, να έχεις τον μεταβολισμό σου σε εγρήγορση και να μην πέφτεις «με τα μούτρα» στο επόμενο γεύμα. Είναι δεδομένο επίσης, ότι όταν βρίσκεσαι σε καταστάσεις που σε αγχώνουν και σε στρεσάρουν, τότε είναι που «παρασύρεσαι» και αντί να επιλέξεις ψύχραιμα και υγιεινά, διαλέγεις τροφές πλούσιες σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη και… ιδού η ζημιά!

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο γιατί οι στρεσογόνες καταστάσεις συχνά μπορεί να οδηγήσουν σε απρόσεχτη κατανάλωση σνακ ή σε τσιμπολόγημα λόγω άγχους: Ο οργανισμός σου αντιδρά στο στρες παράγοντας κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες». Η κορτιζόλη σημαίνει συναγερμό στο σώμα, στέλνοντας στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι χρειάζεται επιπλέον ενέργεια για να αντιμετωπίσει την απειλή που προκαλεί το στρες – και αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που εσύ λαχταράς ό,τι «λιχουδιά» βρεις μπροστά σου…

Η μεγάλη παγίδα είναι που πιστεύεις ότι όλες οι «καλές» τροφές και τα υγιεινά σνακ είναι άνοστα και διόλου απολαυστικά, αντίθετα με όλα εκείνα που βρίσκεις στα περίπτερα και είναι… νοστιμότατα. Σε αυτό το άρθρο όμως θα βρεις προτάσεις όχι για ένα ή δύο, αλλά για δέκα υγιεινά σνακ που είναι θρεπτικά, γευστικότατα και απολαυστικότατα για κάθε ώρα της ημέρας, για κάθε ξαφνική επιθυμία σου για φαγητό.

Γλυκό με λίγες θερμίδες, υγιεινό και νόστιμο

Η επιθυμία για γλυκό έρχεται συνήθως όταν αισθάνεσαι την ενέργειά σου να πέφτει απότομα ή όταν νιώθεις πως έβγαλες εις πέρας κάτι δύσκολο και σου αξίζει μια επιβράβευση. Και όταν λες πως «θέλεις γλυκό», το θέλεις άμεσα, τώρα, εύκολα και δεν κοιτάς τις θερμίδες, τα τι και τα πώς… Δυστυχώς όμως, τα περισσότερα γλυκά έχουν πολλές θερμίδες και η κατανάλωσή τους, αργά ή γρήγορα θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στο βάρος και την υγεία σου. Ας δούμε όμως πώς μπορείς να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό σνακ, χωρίς να «βάλεις φωτιά» στο υγιές διατροφικό σου πλάνο:

- Επιλέγεις σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη

Αντί για την μπάρα σοκολάτας που επιθυμείς να αγοράσεις και να καταναλώσεις, διάλεξε ένα αντίστοιχης γεύσης σνακ, που όμως είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη - μια μπάρα πρωτεΐνης για παράδειγμα, που όχι μόνο θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό, αλλά θα μειώσει και το αίσθημα της πείνας που αισθάνεσαι. Οι Μπάρες Πρωτεΐνης της Herbalife Nutrition, με 10g πρωτεΐνης και μόνο 139 θερμίδες ανά μερίδα, θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα και θα περιορίσουν την επιθυμία σου για σοκολάτα, αφού θα έχεις καταναλώσει ένα νόστιμο σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, το οποίο εκτός των άλλων είναι και ιδανικό για πριν ή μετά την προπόνηση. Διάλεξε τη μπάρα που σου αρέσει περισσότερο από τρεις υπέροχες γεύσεις: Σοκολάτα Φιστίκι, Βανίλια Αμύγδαλο ή Λεμόνι!

lemoni

- Δοκίμασε μαγειρεμένα φρούτα

Γευστικό, «γκουρμέ» -τρόπον τινά- επιδόρπιο, αντί των συνηθισμένων γλυκών, είναι τα φρούτα που έχουν μαγειρευτεί υγιεινά. Δοκίμασε να ψήσεις φέτες από γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι στη σχάρα, ροδάκινα ή ανανά στο φούρνο ή να βράσεις φέτες από μήλα και δαμάσκηνα έως ότου μαλακώσουν. Πασπάλισε με κανέλα ή μοσχοκάρυδο, ή όποιο άλλο μπαχαρικό σου αρέσει και έχεις μπροστά σου ένα σνακ για το οποίο μπορείς να είσαι περήφανη!

- Άλλαξε συνήθειες στον πρωινό καφέ

Είναι πάρα πολύ πιθανό ο πρωινός καφές που τόσο απολαμβάνεις να σε γεμίζει με αχρείαστη ζάχαρη, έξτρα λιπαρά και θερμίδες, τα οποία εκτός του ότι δεν προσφέρουν τίποτα, συχνά δρουν ενάντια στα οφέλη που παρέχει η καφεΐνη, όπως την εγρήγορση και την αυξημένη ενέργεια. Αν δεν σου αρέσει να πίνεις τον καφέ σου σκέτο, δοκίμασε έναν latte με άπαχο γάλα ή γάλα χαμηλών λιπαρών και κάποιο γλυκαντικό, κανέλα ή σκόνη κακάο για επιπλέον γεύση.

Ακόμα πιο υγιεινή εναλλακτική και εξίσου γευστική είναι να πίνεις το πρωί ένα ποτήρι High Protein Iced Coffee της Herbalife Nutrition. Ένας παγωμένος καφές από την Herbalife Nutrition, που είναι ωφέλιμος και για την υγεία σου, καθώς περιέχει 15g υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, έχει παρασκευαστεί από 100% αληθινούς κόκκους καφέ Espresso Robusta, προσδίδει 80mg καφεΐνης, ενώ δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, συντηρητικά και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Επιπλέον περιέχει μόνο 80 θερμίδες ανά μερίδα και μπορείς να τον απολαύσεις είτε στο σπίτι, είτε… εν κινήσει, αρκεί να ανακατέψεις 2 scoops από το High Protein Iced Coffee με 250ml κρύο νερό και να προσθέσεις όσο πάγο σου αρέσει!

aresei

- Επίλεξε ρόφημα σοκολάτας αντί για ένα γεύμα σου

Θέλεις να έχεις τον έλεγχο του βάρους σου, αλλά δεν μπορείς να «ξεχάσεις» την αγαπημένη σου γεύση σοκολάτας και ξέρεις καλά πως αυτά τα δύο δύσκολα συνδυάζονται. Δύσκολα ίσως, αλλά όντως συνδυάζονται, όταν μιλάμε για το Formula 1 Smooth Chocolate της Herbalife Nutrition! Πρόκειται για ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα, πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη σόγιας, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, προσδίδει 5γρ. εδώδιμων ινών και περισσότερο από το ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας από 25 βιταμίνες και μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες C και D που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ρόφημα Formula 1 Smooth Chocolate αποτελείται από vegan συστατικά, δεν περιέχει γλουτένη, γαλακτοκομικά, καθώς και τεχνητές χρωστικές και αρωματικές ουσίες. Αρκεί να αναμίξεις 2 scoops (26g) σε 250ml κρύο, ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (1.5% λιπαρά) ή για μία vegan και χωρίς γαλακτοκομικά εκδοχή, με 250ml εμπλουτισμένου ροφήματος σόγιας.

sogiassss

Για τους λάτρεις της κρέμας

Τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό για ‘σένα από τη στιγμή που το κουτάλι με το κρεμώδες σνακ που διάλεξες μπαίνει στο στόμα! Τα φαγητά με απαλή, κρεμώδη υφή είναι ιδιαίτερα απολαυστικά νιώθεις πως σου προσφέρουν χαλάρωση και ανακούφιση. Αντί να βάλεις στο μπολάκι σου όμως παγωτό ή κάποιο τυρί πολλών λιπαρών, δες μερικές υγιεινές εναλλακτικές.

- Γιαούρτι

Το γνωστό γιαουρτάκι, στην άπαχη εκδοχή του, με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα, είναι ένα απολαυστικό και υγιεινό σνακ που μπορείς να φας με μέτρο, χωρίς τύψεις.

- Παγωμένες μπανάνες

Οι μπανάνες αρέσουν σχεδόν σε όλους και τώρα έχεις την ευκαιρία να τις δοκιμάσεις πολύ διαφορετικά: Καθάρισέ τες και τύλιξέ τες με αντικολλητικό χαρτί, πριν τις αφήσεις στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Έτσι έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή μια υγιεινή λιχουδιά, που μπορείς να φας είτε απευθείας, κόβοντας σε φέτες, είτε αντί παγωτού, αφού αν τις χτυπήσεις στο μπλέντερ παίρνουν μια υπέροχη, κρεμώδη υφή.

yfhhhh

- Τυρί ricotta με χαμηλά λιπαρά

Ακόμα ένα «γκουρμέ» σνακ, εκλεπτυσμένο, χορταστικό και υγιεινό, που θα σε ικανοποιήσει απολύτως: Ανακατεύοντας τυρί ricotta με λίγα φρούτα και λίγη ποσότητα από κάποιο γλυκαντικό, έχεις έτοιμο ένα κρεμώδες επιδόρπιο, πλούσιο σε πρωτεΐνη που θα σε κρατήσει χορτάτη!

Τραγανές ή αλμυρές επιλογές για κάθε ώρα

Ας δούμε μερικές ακόμα προτάσεις για να ανταποκριθείς στη λιγούρα σου, όταν ζητάει κάτι τραγανό ή αλμυρό.

- Ντιπ με τυρί cottage

Το τυρί cottage άπαχο ή άλλο με χαμηλά λιπαρά, χτυπημένο στο μπλέντερ αποκτά λεία υφή. Με λίγη σκούρα μουστάρδα έχεις ένα ιδανικό ντιπ για να συνοδεύεις τα τραγανά λαχανικά σου.

laxanika

- Ψημένοι Καρποί Σόγιας

Ατομικά φακελάκια με ψημένους καρπούς σόγιας της Herbalife Nutrition που σε βολεύουν και τα έχεις μαζί σου πάντα και παντού, αποτελούν ένα υγιεινό, θερμιδικά ελεγχόμενο, αλμυρό σνακ, με 9g πρωτεΐνης και μόνο 110 θερμίδες ανά μερίδα.

- Τσιπς από kale

Τα τσιπς από κέιλ παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα, αρκεί να αφαιρέσεις τα κοτσάνια και να κόψεις τα φύλλα σε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Μετά από καλό πλύσιμο και στέγνωμα, τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις για 10-15 λεπτά στους 180°, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Δες παρακάτω περισσότερες προτάσεις για snack!

snak

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.weareherbalifenutrition.gr και

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Instagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F