Όχι άλλο smoothie: Η συνταγή για τοστ που «ρίχνει» την κοιλιά μόνο με 250 θερμίδες

Πατούλια Κατερίνα
Όχι άλλο smoothie: Η συνταγή για τοστ που «ρίχνει» την κοιλιά μόνο με 250 θερμίδες

Όχι άλλο smoothie! Ας φάμε ένα τοστάκι

Είσαι κι εσύ που ούτε μπλέντερ έχεις, ούτε smoothie θες να φτιάξεις, έχεις βαρεθεί να ακούς για σπανάκι, kale και λαχανίδα. Ονειρεύεσαι όμως ένα ωραίο bikini body με επίπεδη κοιλιά.

Τι θα έλεγες να σου βρούμε μια συνταγή με σφραγίδα ειδικού που και την κοιλιά ρίχνει και μόνο 250 θερμίδες θα σου δώσει και δεν είναι smoothie. Μιλάμε για τοστάκι με γιαούρτι και μαρμελάδα από μούρα!

Γιατί ένα τέτοιο σνακ ρίχνει την κοιλιά;

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά τα οποία εξισσοροπούν τη χλωρίδα του εντέρου και με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα πρηξίματα και ο τυμπανισμός. Ταυτόχρονα, έχουμε μπόλικη βιταμίνη D, που οι έρευνες δείχνουν ότι σχετίζεται με μείωση του κοιλιακού λίπους.

Έπειτα, το ψωμί ολικής άλεσης και τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τα μούρα κάθε λογής, έχει βρεθεί πως περιορίζουν την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά, αυτό που ακριβώς θέλουμε. Οπότε και χορταίνεις και παίρνεις θρεπτικά συστατικά και η κοιλιά πέφτει.

Πώς θα φτιάξεις το τοστ για επίπεδη κοιλιά

Υλικά:

2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης φρυγανισμένο

3 κουτ. της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα από μούρα χωρίς ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας μούρα με 1 κουτ. της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης και λίγο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βράζουμε μέχρι να γίνουν μαλακά και να θυμίζουν μαρμελάδα. Αντί για μούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φράουλες).

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη μαρμελάδα ως εξής: βάζουμε 2 κουτ. της σούπας μούρα με 1 κουτ. της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης και λίγο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βράζουμε μέχρι να γίνουν μαλακά και να θυμίζουν μαρμελάδα. Αντί για μούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φράουλες.

Βάζουμε το γιαούρτι και τη μαρμελάδα ανάμεσα στις δύο φέτες ψωμί και σερβίρουμε σαν τοστ

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com