Τι να φας στην παραλία από το σπίτι ή απ' 'εξω

Πατούλια Κατερίνα
Τι να φας στην παραλία από το σπίτι ή απ' 'εξω

Tα σνακ της παραλίας για κάθε γούστο

Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις στις κοντινές και πιο μάκρινες παραλίες και ένα έχεις στο νου σου: Τι να φας επιτέλους στην παραλία για να μην παχύνεις; Οι επιλογές πολλές αλλά το σημαντικό είναι να επιλέξεις αν θα φτιάξεις εσύ τα σνακ για την πλαζ ή αν θα αγοράσεις κάτι έτοιμο από τον φούρνο ή την καντίνα.

Με τον covid19 στη ζωή μας, σίγουρα η λύση των σπιτικών σνακ είναι πιο υγιεινή από κάθε άποψη. Οπότε:

Οι επιλογές από το σπίτι είναι πολλές και εύκολες στο πακετάρισμα αλλά και στην κατανάλωση.

Ξηροί καρποί, ανάλατοι κατά προτίμηση και σε μικρή ποσότητα διότι μας δίνουν αρκετή ενέργεια. Αν έχουμε πρόβλημα με τις μερίδες καλό είναι να μοιραζόμαστε και να προσφέρουμε.
Φρούτα. Τα καλοκαιρινά όπως βερίκοκα, νεκταρίνια, σταφύλια, κεράσια, ροδάκινα κλπ που δε χρειάζονται καθάρισμα είναι η ιδανική λύση.
Μπάρες δημητριακών.
Κριτσίνια, κρακεράκια, ρυζογκοφρέτες, καλαμπογκοφρέτες κοκ. Πρόσεξε όμως τις αναλογίες για να μη χάσουμε και πάλι τη μερίδα.
1 φέτα ψωμί = 2 φρυγανιές = 2 κριτσίνια = 2 κρακεράκια = 3 ρυζογκοφρέτες = 4 καλαμπογκοφρέτες

Τοστάκι το γνωστό, ψημένο καλύτερα για να μην έχουμε θέμα με τα υλικά και την υψηλή θερμοκρασία. Αν επιλέξουμε και ψωμί ολικής άλεσης, θα είμαστε απλά εξαιρετικοί.
Λαχανικά: αγγουράκια, καροτάκια, ντοματίνια. Πλούσια σε φυτικές ίνες, χορταίνουν και δίνουν ελάχιστες θερμίδες. Κόψτα σε στικς και απόλαυσέ τα.

Αν πάλι θες κάτι απ' έξω, δες στην γκάλερι:

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com