Healthy Diet: Τα κορυφαία food trends που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή

Healthy Diet: Τα κορυφαία food trends που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε και διαβάζουμε παντού για τη σημασία της καλής διατροφής για τη διατήρηση της υγείας μας και τη βελτίωση της ευεξίας μας. Αυτός είναι ο λόγος που αναζητούμε, μελετούμε και ακολουθούμε τα κορυφαία εναλλακτικά wellness food trends της εποχής μας, στον βαθμό βέβαια που καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες.

Οι εναλλακτικές τάσεις στην καλή διατροφή που έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία δύο χρόνια είναι αναμφίβολα πολλές. Ωστόσο, τρία είναι τα στοιχεία-«κλειδιά» που κάνουν τη διαφορά σε ό,τι αφορά στα wellness food trends του 2020 και μπορούν να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε πιο εύκολα τις επιλογές μας. Ποια είναι αυτά; Η ποιότητα, η καινοτομία και η υψηλή διατροφική αξία.

Τώρα, λοιπόν, που περνάμε περισσότερο χρόνο εντός και αναζητούμε light και ταυτόχρονα wellness και γευστικές επιλογές για να δροσιζόμαστε και να αναβαθμίζουμε τα απογεύματά μας, αξίζει να βάλουμε κάτω από το «μικροσκόπιό» μας τις πιο healthy εναλλακτικές επιλογές στη διατροφή και να κάνουμε τις επιλογές μας.

Ιδού, τρεις εναλλακτικές διατροφικές προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σου την περίοδο που διανύουμε!

#1 Η ευέλικτη διατροφή και οι flexitarians

Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς διατροφικές τάσεις του 2020 και όχι άδικα. Διότι σε αντίθεση με άλλα food trends, οι flexitarians, δηλαδή εκείνοι οι οποίοι ακολουθούν την ευέλικτη διατροφή, δεν στερούν από τον οργανισμό τους τις αγαπημένες τους γεύσεις και τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Στην πραγματικότητα, επιλέγουν να τρώνε τα πάντα, αλλά το κάνουν με μέτρο. Για την ακρίβεια, η διατροφή τους αποτελείται κατά βάση από φυτικά προϊόντα, ωστόσο, τα ζωικά τρόφιμα που έχουν υψηλή διατροφική αξία και τα γαλακτοκομικά δεν λείπουν από το μενού.

1 perrier

#2 Οι low sugar, healthy και βραβευμένες επιλογές

Η πολλή ζάχαρη βγαίνει «εκτός» το 2020 για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά η γεύση παραμένει. Τα low sugar προϊόντα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις μέρες μας, αποδεικνύοντας πως πλέον, όλοι μας έχουμε αρχίσει να κάνουμε πιο προσεκτικά τις διατροφικές μας επιλογές. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα προϊόντα που καταναλώνουμε δεν μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες -και δη επιπλέον ζάχαρη. Ωστόσο, δεν κάνουμε «εκπτώσεις» στην ποιότητα και την εμπειρία απόλαυσης. Το παράδειγμα του νέου Perrier & Juice είναι χαρακτηριστικό! Αρκεί να αναφέρουμε πως η Nestlé Ελλάς κέρδισε το Gold/Platinum βραβείο στον νέο θεσμό των «Healthy Diet Awards 2020» στην κατηγορία «Healthy Cold Beverage Product of the Year» καθώς και ότι το συγκεκριμένο προϊόν αναδείχθηκε Product of the Year στην ίδια τελετή απονομής.

Πώς και γιατί; Διότι με μόλις 46 θερμίδες, αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή που κατάφερε να μας προσφέρει μια extraordinaire εμπειρία γεύσης μέσα από τον τέλειο συνδυασμό φυσαλίδων με χυμούς φρούτων. Είτε επιλέξεις να απολαύσεις το Perrier & Juice με ζουμερό ροδάκινο και γλυκό κεράσι, είτε με λαχταριστή φράουλα και εξωτικό ακτινίδιο, με τροπικό ανανά και αρωματικό μάνγκο ή λεμόνι και γκουάβα, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να χαλαρώσεις στο μπαλκόνι σου, θα διαπιστώσεις πως πρόκειται για την ιδανική low calorie επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας!

2 perrier

# 3 Οι φυτικές πρωτεΐνες σε πρώτο πλάνο

Τέλος, στην περίπτωση που αναζητείς τρόπους για να αναβαθμίσεις τη διατροφή σου την περίοδο που διανύουμε, αλλά δεν θέλεις (και πολύ καλά κάνεις) να στραφείς σε ακραίες λύσεις και επιλογές, τότε αξίζει να εμπλουτίσεις το διατροφολόγο σου με περισσότερες φυτικές ίνες. Τα φυτικά πρωτεϊνούχα τρόφιμα, όπως οι φακές, το τόφου, τα ρεβίθια και η κινόα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή φέτος και εμείς τα επιλέγουμε διότι απλούστατα, είναι αποδεδειγμένα healthy.

3 perrier

Προτού πάρεις, λοιπόν, την απόφαση να ακολουθήσεις με «κλειστά μάτια» ένα νέο food trend ή να επιλέξεις κάποιο νέο προϊόν, καλό είναι να κάνεις την έρευνά σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως ό,τι καταναλώνεις, είναι ποιοτικό και healthy. Στην περίπτωση δε που έχει βραβευτεί ως το κορυφαίο healthy diet προϊόν για το 2020, τότε σίγουρα η επιλογή σου γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη πως ακολουθείς μια πραγματικά υγιεινή διατροφή που μπορεί να δώσει μια πιο wellness «νότα» στην καθημερινότητά σου και να αναβαθμίσει το διατροφολόγιό σου.