Τρυφερό κοτόπουλο λεμονάτο με ελιές

Τρυφερό κοτόπουλο λεμονάτο με ελιές

Γρήγορη, εύκολη και ελαφριά συνταγή που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκα λαχανικά για ένα πολύ light πιάτο 'η και με ρύζι για τους πιο πεινασμένους!

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε καμμάτια
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
15 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
230ml ζωμό κότας
25γρ βούτυρο light
1κγ μέλι
1κ.λ ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα..
2. Προσθέτουμε το ζωμό και το λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 20 λεπτά περίπου.
3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και προσθέστε το μαϊντανό, το βούτυρο και το μέλι και όταν «δέσει» η σάλτσα, ξαναβάλτε το κοτόπουλο, προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε να πάει η σάλτσα παντού.
4. Μπορείτε να το σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά ή και ρύζι.