Όχι μόνο νερό: Τέσσερα δροσερά ροφήματα για απώλεια βάρους

Πατούλια Κατερίνα
Όχι μόνο νερό: Τέσσερα δροσερά ροφήματα για απώλεια βάρους

Τέλεια ροφήματα, ομορφαίνουν και δεν παχαίνουν

Ο καύσωνας είναι εδώ, είναι στην παρέα μας και έχεις βαρεθεί να πίνεις νερό. Πρόσεξε πως έχουν τα πράγματα. Θα συνεχίσεις να πίνεις νερό γιατί κανένα ρόφημα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αλλά θα βάλεις στην διατροφή σου και μερικά ροφήματα ακόμα.

Εξοπλίσου με ένα καλό μπλέντερ ή αποχυμωτή και πάμε να δεις τις εναλλακτικές ροφημάτων που στο Plus τους είναι πως σε βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Πράσινο τσάι

Εδώ δεν χρειάζεσαι blender, αρκεί να επιλέξεις το καλύτερο πράσινο τσάι που παρότι μόνο του δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, σίγουρα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη δίαιτά σου. Το τσάι θα σου δώσει τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεσαι και θα σε βοηθήσει να καις λίπος με πιο γρήγορο ρυθμό, επιταχύνοντας το μεταβολισμό σου. Το πράσινο τσάι είναι τέλειο για την καύση περισσότερων θερμίδων καθώς και την αύξηση των συνολικών επιπέδων της ενέργειας σου άρα και καταστολής της όρεξης.

Αποτοξινωτικοί χυμοί

Καλύτερα να τους φτιάξεις στο σπίτι σου με απλά φρούτα και όχι μόνο. Τα εσπεριδοειδή φρούτα για παράδειγμα είναι γνωστά για τις ισχυρές αποτοξινωτικές τους ικανότητες ενώ οι φυτικές ίνες ρίζες που θα βρεις στο ginger, τα καρότα και τα μήλα είναι επίσης πολύ καλή επιλογή για την σωστή λειτουργία του πεπτικού σου σωλήνα και άρα την ύπαρξη λιγότερου φουσκώματος, ειδικά στην κοιλιά.

Οι ειδικοί αξιολογούν πως αν θέλεις να χάσεις κιλά αλλά ταυτόχρονα να παραμείνεις υγιής θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία ή δύο αποτοξινωτικές δίαιτες στη διάρκεια της χρονιάς.

Χυμοί λαχανικών, τα λεγόμενα πράσινα smoothies:

Οι χυμοί λαχανικών ωφελούν μακροπρόθεσμα την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος και είναι γνωστό ότι τα πιο κατάλληλα είδη λαχανικών για την απώλεια βάρους είναι τα σταυρανθή τα οποία είναι ιδανικά για τη μείωση της συνολικής ποσότητα του σωματικού λίπους,. Δεν έχει σημασία αν τα θα τα αποχυμώσεις μόνα τους ή αν θα τα χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με άλλα φρούτα όπως το λάχανο, λαχανίδα, μπρόκολο ή κουνουπίδι), σημασία έχει πως με λίγο πάγο στο μπλέντερ, θα καταπολεμήσεις τις ελεύθερες ρίζες τους σώματος και θα ρυθμίσεις τις ορμόνες. Και ας το παραδεχτούμε, αν δεν αγαπάς τις πρασινάδες, θα τις καταναλώσεις πιο εύκολα στο ποτήρι.

Μαύρος καφές

Η κατανάλωση μαύρου καφέ με μέτρο, αν και μη διαδεδομένη στην Ελλάδα, μπορεί να γεμίσει τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα, η καφεΐνη είναι τέλεια για την τόνωση του μεταβολισμού σου και για την αύξηση του αριθμού των θερμίδων που έχεις κάψει.