Τέσσερα καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να τρως αντί για παγωτό

Πατούλια Κατερίνα
Τέσσερα καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να τρως αντί για παγωτό

Αν κάνεις διατροφή και το καλοκαίρι, σου έχουμε τη λύση

Aν είσαι από εκείνα τα κορίτσια που το καλοκαίρι σημαίνει μπάνια και παγωτά, μπορείς τώρα απλά να παρακολουθήσεις το βίντεο παρακάτω στο οποίο μια διάσημη τικ τόκερ φροντίζει να δοκιμάσει δημοφιλείς συνταγές με λίγα υλικά από το Τικ Τοκ.
Αν πάλι για σένα το καλοκαίρι σημαίνει προσέχουμε τι τρώμε και δεν θέλει να τρως ένα και δύο παγωτά καθημερινά, μπορείς να βρεις τις υγιεινές επιλογές σε καλοκαιρινά σνακ που βοηθούν κι εμάς και θα βοηθήσουν και σένα να κάμψεις τις λιγούρες σου.

Ποπ κορν:
Αν το φτιάξεις μόνη στο σπίτι και αφαιρέσεις το αλάτι και το βούτυρο, έχεις ένα σνακ που θα σε κρατήσει χορτάτη, ενώ είναι 100% ολικής άλεσης και σου προσφέρει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μία έρευνα έχει αποκαλύψει ότι μερικά ωφέλιμα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες, έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ποπ κορν από αυτή που έχουν σε φρούτα και λαχανικά. Μία μερίδα από 3 κούπες απλού ποπ κορν περιέχει 100 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και σχεδόν 3 γραμμάρια πρωτεΐνη.

Αποξηραμένα φρούτα
Έχουν κακή φήμη επειδή τα περισσότερα αποξηραμένα μπορεί να είναι γεμάτα ζάχαρη, αλλά αν προσέξεις την πηγή αγοράς τους μπορείς να έχεις ενέργεια και γλύκα χωρίς πολλές θερμίδες και να τα κουβαλάς παντού μαζί σου. Μπορείς να επιλέξεις αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα ή σταφίδες, που αποτελούν καλή πηγή καλίου, φυτικών ινών και πολλών άλλων βιταμινών και μετάλλων.



Φιστίκια Αιγίνης
Τα πράσινα φυστίκια, ειδικά στην ανάλατη εκδοχή τους αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης, με 6 γραμμάρια ανά μερίδα και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ δεν χρειάζονται ψυγείο, οπότε μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου. Να τα αγοράσεις ακαθάριστα για να κάνεις περισσότερο χρόνο να τα καταναλώσεις.