Εύκολα βραδινά με λίγες θερμίδες από την ειδικό

Πατούλια Κατερίνα
Εύκολα βραδινά με λίγες θερμίδες από την ειδικό

Τέλειες ιδέες μέχρι 250 θερμίδες περίπου

Τι μπορείς να τρως τα ήσυχα βράδια του Αυγούστου που δεν θες να το ρίξεις έξω με σουβλάκια και πίτσα, αλλά θέλεις να ικανοποιήσεις και τις λιγούρες σου; Η ειδικός, Δήμητρα Γλυνού, έχει τέλειες ιδέες με 150 έως 250 θερμίδες περίπου για να χορτάσεις και να είσαι πιο χαρούμενη από ποτέ. Ιδού

Σαλάτα τύπου σεφ
Προετοιμασία: Σε ένα μπολ βάζουμε πράσινη σαλάτα, 1 αυγό βραστό, ανθότυρο, 2 μικρά λουκάνικα γαλοπούλας, 1φλιτζάνι καλαμπόκι.
Για την σως: 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.

Θερμίδες: 350kcal



Ψωμάκια με καπνιστό σολομό και philafelphia
Προετοιμασία: Χρησιμοποιούμε 2 φέτες ψωμί πολύσπορο φρυγανιμένο, απλώνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού philafelphia light, βαζουμε φέτες καπνιστού σολομού και 2 ροδέλες τομάτα.

Θερμίδες: 395kcal

Σαλάτα με φαγόπυρο και λιαστή τομάτα
Προετοιμασία: Σε ένα μπολ βάζουμε ανάμεικτη σαλάτα λαχανο-καρότο, 1 φλιτζάνι φαγόπουρο βρασμένο, 4 λιαστές τομάτες, 1 κουταλιά της σούπας ρόδι, 1 κουταλιά της σουπας σταφίδα μαύρη και λίγο τριμμένο καρύδι.
Για την σως: 1 κ.σ. βαλσάμικο- ½ κουτάλι του γλυκού μέλι, 1κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Θερμίδες: 265kcal

Σαλάτα με κοτόπουλο και σως αβοκάντο
Προετοιμασία: Χρησιμοποιούμε πράσινη σαλάτα και κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, μαζί με πολύχρωμες πιπεριές και λίγα τοματίνια.
Για την σως: 1 κομμάτι αβοκάντο ,1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα, λίγο λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι

Θερμίδες: 265kcal

Παξιμάδια με πάστα ελιάς, τομάτα και μυζήθρα
Προετοιμασία: Αλείφουμε 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς σε 2 παξιμάδια ολικής αλέσεως μέτριου μεγέθους. Στην συνέχεια τρίβουμε ντομάτα και μυζήθρα πάνω απο τα παξιμάδια και ρίχουμε λάδι, αλάτι και ρίγανη.

Θερμίδες: 255kcal

Πατσαβουρόπιτα με σπανάκι
Προετοιμασία: Σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι βρώμης, 2 αυγά, ανθότυρο, σπανάκι βρασμένο και ½ φλιτζάνι γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα και βάζουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και δυόσμο. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Θερμίδες για ένα κομμάτι μέτριο: 155kcal

Μπιφτέκια λαχανικών
Προετοιμασία: Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 1 μελιτζάνα, 1 κολοκύθι, 1 καρότο, 1 πιπεριά και 5 μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίχουμε 1 και ½ φλ, βρώμη, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30λεπτά στους 2000 C.

Θερμίδες για ένα μπιφτέκι: 150kcal

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/