Το έξυπνο dressing για νοστιμιά στις σαλάτες χωρίς πολλές θερμίδες

Πατούλια Κατερίνα
Το έξυπνο dressing για νοστιμιά στις σαλάτες χωρίς πολλές θερμίδες

To καλύτερο dressing για τη σαλάτα σου

Μην φοβάσαι να βάλεις dressing στη σαλάτα. Το λίπος στο dressing της σαλάτας βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τα αντιοξειδωτικά στα λαχανικά, αλλά η υπερβολή μπορεί να καταστρέψει την προσππάθεια αδυνατίσματος.

Επιστήμονες τονίζουν ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, έχουν την ίδια επίδραση στην αντιοξειδωτική δράση.

Όμως, πολλά έτοιμα dressing φτιάχνονται με αραβοσιτέλαιο ή σογιέλαιο, οπότε είναι καλύτερα να φτιάχνεις τη δική σου βινεγκρέτ με παρθένο ελαιόλαδο.

Για να σε βοηθήσουμε,βρήκαμε δύο συνταγές που η κάθε μία φτάνει για 10 μερίδες και διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα:



Για πράσινες σαλάτες: Βάλε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/4 του φλιτζανιού ξίδι, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon και όσο αλατοπίπερο θέλεις σε βαζάκι. Κούνησέ το καλά για να ανακατευτεί.

Για τις σαλάτες με λάχανο: Βάλε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κ.γ. ζάχαρη και όσο αλατοπίπερο θέλεις σε βαζάκι. Κούνησέ το καλά για να ανακατευτεί.