8 τροφές (+ 1 ρόφημα) που πραγματικά καίνε το λίπος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
8 τροφές (+ 1 ρόφημα) που πραγματικά καίνε το λίπος

Βάλε τις στη διατροφή σου και θα δεις τη διαφορά

Το μυστικό για να είσαι υγιής και να χάνεις και βάρος –όταν χρειάζεται- είναι ένα μόνο. Να τρως σωστά και υγιεινά. Έτσι και τον οργανισμό σου θα βοηθάς και πιο εύκολο θα είναι να χάσεις ένα δύο κιλά όταν το επιθυμείς. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως με το να τρως κάθε μέρα σουβλάκια, πίτσες, παγωτά και γενικά ότι θεωρείται απαγορευμένο και μπορείς να φας και σε μία cheat day, δεν θα βοηθήσει και πολύ.

Επειδή λοιπόν, το λίπος δεν είναι αστεία υπόθεση, και επειδή η γυμναστική χωρίς τη σωστή διατροφή είναι ένα τίποτα, ψάξαμε και σύμφωνα με τη γνώμη ειδικών σου παρουσιάζουμε τις 8 τροφές, plus ένα ρόφημα, που καίνε το λίπος. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις προσθέσεις στη διατροφή σου για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό, να μειώσεις τη φλεγμονή και να βοηθήσεις το σώμα σου να γίνει ένα πιο υγιεινό και πιο λεπτό «μηχάνημα» καύσης λίπους.

#1. Λάδι Καρύδας

Σύμφωνα με τον γκουρού υγείας Dave Asprey, συγγραφέα του The Bulletproof Diet, το λίπος είναι το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό - αρκεί να τρως το σωστό είδος. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτονται τα επιβλαβή κορεσμένα και τρανς λιπαρά (όπως το κόκκινο κρέας και τα υδρογονωμένα έλαια) και προσθέτεις μια υγιεινή δόσης καλού λίπους, η οποία επιτρέπει στο σώμα σου να κάψει λίπος και να αφομοιώσει τα τρόφιμα πιο αποτελεσματικά. Μην αφήσεις τις υψηλότερες θερμίδες στο λάδι καρύδας να σε ξεγελάσουν. Δοκίμασε να προσθέσεις μια οργανική, εκλεπτυσμένη δόση σε smoothies ή μαγείρεψε το ως εναλλακτική λύση στο βούτυρο. Η σωστή ημερήσια ποσότητα είναι 6 έως 8 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας την ημέρα.

#2. Κουνουπίδι

Η λήψη αρκετών φυτικών ινών στη διατροφή σου είναι το κλειδί για να παραμείνεις αδύνατη, επειδή είναι αυτό που προάγει την πεπτική υγεία και διατηρεί τις κινήσεις του εντέρου σου, λέει η Eva Selhub, MD, συγγραφέας του Health Destiny. Το κουνουπίδι είναι ένα μη αμυλούχο λαχανικό γεμάτο με φυτικές ίνες και είναι γεμάτο με φυτοθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, το οποίο έχει συνδεθεί με την καύση περισσότερου λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Δοκίμασε το ωμό σε σαλάτες ή στον ατμό με λιωμένο σκόρδο για μια πιο υγιεινή έκδοση πουρέ πατάτας.

Δες τα υπόλοιπα στη gallery που ακολουθεί.