Βρήκαμε τι πρέπει να τρως για να μειώσεις τη χοληστερόλη σου

Βρήκαμε τι πρέπει να τρως για να μειώσεις τη χοληστερόλη σου

Όλα όσα πρέπει να προσθέσεις στο διατροφολόγιό σου.

Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα τρόφιμα που απολαμβάνουμε να καταναλώνουμε, είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία μας. Ενώ υπάρχουν αρκετά σημάδια για να συνειδητοποιήσουμε πως ίσως και να μην έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή για τον οργανισμό μας, δυστυχώς δεν είναι όλα τόσο προφανή.

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα αποτελούν τα επίπεδα χοληστερόλης, τα οποία θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλά κι εσύ να το αγνοείς. Αυτό μπορεί μελλοντικά να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα εάν παραμείνεις για πολύ καιρό χωρίς θεραπεία. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη έχουν μεγάλες πιθανότητες για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε μερικά από τα τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν σημαντικά στη μάχη που δίνεις με τη χοληστερόλη σου.

Εντάσσοντας ορισμένες τροφές στη διατροφή σου θα δεις αισθητή μείωση της χοληστερόλης αλλά και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Για παράδειγμα, ένα μπολ με βρώμη θα σου δώσει 1 έως 2 γραμμάρια διαλυτών ινών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 10-25 γραμμάρια διαλυτών ινών την ημέρα, μπορεί να μειώσει κατά πολύ τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα φασόλια είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή διαλυτών ινών ενώ παράλληλα προσφέρουν κορεσμό. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να δεις τα θετικά αποτελέσματα που έχει η κατανάλωση φασολιών στη χοληστερόλη σου. Τέλος τα καρύδια, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν αρκετά στη μείωση της χοληστερόλης και ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία.

Δες επίσης: 5+1 νούμερα που δεν χρειάζεται να στείλεις στο 13033!