Οι βιταμίνες που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας την περίοδο που διανύουμε

Οι βιταμίνες που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας την περίοδο που διανύουμε

Όπως είναι λογικό και δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν τους τελευταίους μήνες, η υγεία μας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και αποτελεί για εμάς την πρώτη και βασική μας προτεραιότητα.

Ειδικότερα την παρούσα περίοδο που η νόσος Covid-19 και οι εποχικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, είναι απαραίτητο να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως «θωρακίζοντας» το δικό μας σύστημα και αποκτώντας μία καλύτερη άμυνα, δεν προφυλάσσουμε απλώς τον οργανισμό μας, αλλά συμμετέχουμε στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό των λοιμώξεων. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε περιορίσει τις εξόδους μας και προσπαθούμε να μένουμε πιστοί στις υποδείξεις των ειδικών. Πόσο σίγουροι είμαστε όμως, ότι αρκεί για να διαφυλάξουμε την υγεία μας;

Ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, είναι να του χαρίσουμε τους θρεπτικούς και ισχυρούς «συμμάχους» που θα τονώσουν την άμυνά του και τους οποίους μπορούμε να ανακαλύψουμε μέσα από μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει βιταμίνες και στοιχεία που αξίζει να υπάρχουν στη διατροφή μας, για να παραμείνουμε υγιείς και να κερδίσουμε τη «μάχη» της εποχής, ενάντια στις λοιμώξεις και τους ιούς.

Βιταμίνη D3 για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό

Μπορεί η βιταμίνη D3 να θεωρείται το «αντίδοτο» της οστεοπόρωσης όμως, πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως είναι απολύτως απαραίτητη και για την άμυνα του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, ένας οργανισμός που παρουσιάζει ανεπάρκεια βιταμίνης D3, είναι πολύ πιο ευάλωτος στις εποχικές ασθένειες, σε σχέση με κάποιον που έχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης D3 στο αίμα. Οι ειδικοί την αποκαλούν ως «βιταμίνη του ήλιου», αφού για να μπορέσει ο οργανισμός να την παράγει, χρειάζεται πρώτα να εκτεθεί για λίγα λεπτά στην ηλιακή ακτινοβολία. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που σε χώρες όπως η Σουηδία ή η Μεγάλη Βρετανία, η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι η πιο διαδεδομένη διατροφική ανεπάρκεια. Και μπορεί ο χειμώνας στη χώρα μας να είναι σαφώς πιο ήπιος, όμως δεν ευνοεί τη φυσική παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό.

Πλούσια πηγή βιταμίνης D3 είναι και το αυθεντικό μουρουνέλαιο Möller’s, καθώς μάς παρέχει φυσική βιταμίνη D3, βιταμίνης Α και φυσικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας χαρίζει έναν γερό και δυνατό σκελετό. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε οργανισμού, ανεξάρτητα από την ηλικία του και μας βοηθά ποικιλοτρόπως να διατηρούμε το σώμα μας δυνατό και υγιές.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr