Οι καθημερινές συνήθειες που θωρακίζουν φυσικά το ανοσοποιητικό μας

Οι καθημερινές συνήθειες που θωρακίζουν φυσικά το ανοσοποιητικό μας

Κατά τη διάρκεια του 2020 επανεκτιμήσαμε την αξία της Υγείας και πλέον είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να τη διαφυλάξουμε για εμάς και την οικογένειά μας, για όλους τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Ο κύριος και βασικός δρόμος για να το πετύχουμε αυτό, δεν είναι άλλος από το να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας, την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε κάθε είδους ιούς, βακτήρια και μικρόβια που μπορούν να τον εξασθενήσουν.

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μπορεί να γίνει με πολύ απλό τρόπο – αρκεί να γίνει συστηματικά, με επιμονή και υπομονή, ώστε να γίνει και με τον καλύτερο τρόπο. Το θετικό στην περίπτωση αυτή είναι πως δεν χρειάζεται… κόπος, αλλά απλός και μόνο τρόπος, καθώς με μερικές πολύ απλές συνήθειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει τη δυνατότητα να ενισχυθεί και να θωρακισθεί απέναντι σε όλες τις απειλές. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικότερα κάποιες καθημερινές συνήθειες που είναι ωφέλιμο να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να είμαστε υγιείς και δυνατοί.

Προσέχουμε τη διατροφή μας

Η διατροφή είναι το «Άλφα και το Ωμέγα» της καλής μας υγείας και οφείλουμε να την προσέχουμε όσο μπορούμε. Ο όρος «υγιεινή διατροφή» πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας, με τέτοιον τρόπο ώστε τυχόν αποκλίσεις να αποτελούν τις εξαιρέσεις και όχι τον κανόνα. Μάλιστα, η υγιεινή διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με το είδος των τροφών που επιλέγουμε αλλά και με τον τρόπο μαγειρέματος που συνηθίζουμε να κάνουμε. Λαχανικά και φρούτα, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και πρέπει πάντα να βρίσκονται στην καθημερινή μας διατροφή σε αφθονία, όπως και οι τροφές που περιέχουν τα λεγόμενα «καλά λιπαρά». Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπουμε να κρατάμε τον οργανισμό μας πολύ καλά ενυδατωμένο, ακόμα και αν λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών δεν αισθανόμαστε έντονα τη δίψα.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει το Moller’s

Η επιστήμη σήμερα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός για την καλή λειτουργία του και το ανοσοποιητικό μας σύστημα για την θωράκισή του, χρειάζεται ορισμένα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία υπάρχουν μεν σε μία υγιεινή διατροφή, μπορεί όμως να μην είναι αρκετά. Τα ω-3 λιπαρά οξέα, κύρια πηγή των οποίων είναι τα ψάρια, θα πρέπει να προσλαμβάνονται σε επάρκεια από τον οργανισμό μας, με την πλειονότητα των ειδικών να συνιστά περίπου 1 g (1000 mg) την ημέρα, για έναν ενήλικα. Με απλά λόγια, το γνωστό μας μουρουνέλαιο Moller’s είναι το μέσο για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που χρειάζεται. Το μουρουνέλαιο Möller’s παράγεται στη Νορβηγία εδώ και 160 χρόνια και εκτός από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, περιέχει βιταμίνη D3, που θεωρείται σημαντική για τη θωράκιση του οργανισμού, αλλά και βιταμίνη Α, η οποία βοηθά εξαιρετικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr