Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων

Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων

Όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις.

Η αλήθεια είναι ότι όλες θα θέλαμε να τρώμε για πρωινό donuts, κρουασάν και λαχταριστά σάντουιτς όμως αυτό δεν γίνεται σε καθημερινή βάση. Μπορεί η γεύση τους να είναι απολαυστική όμως μια τόσο μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων έχει άμεση επίπτωση στον οργανισμό. Αρχικά αν έχεις αδυναμία στα γλυκά ή στα αναψυκτικά είναι πολύ πιθανό να δεις αύξηση του σωματικού σου βάρους, ή να αντιμετωπίσεις δυσκολία απώλειας κιλών. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τι θα παρατηρήσεις στο σώμα σου όταν καταναλώνεις τρόφιμα πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες.

Ένα διατροφολόγιο με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, υδατάνθρακες ταχείας πέψης (όπως μπισκότα ή άλλα επεξεργασμένα σνακ), μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα λήθαργου. Επιπλέον τα επίπεδα του σακχάρου ανεβοκατεβαίνουν με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι άμεσα κόπωση και ατονία. Ο ρόλος της ποσότητας αλλά και της ποιότητας των υδατανθράκων είναι σημαντικός τόσο στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη όσο και στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου. Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να προέρχονται από μια ποικιλία πηγών και η ποιότητά τους ίσως τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητά τους.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση πάρα πολλών απλών υδατανθράκων (γνωστών και ως απλών σακχάρων) αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Όσο πιο απλοί είναι οι υδατάνθρακες που καταναλώνεις, τόσο περισσότερη ινσουλίνη παράγει το πάγκρεας. Η συνεχιζόμενη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και η αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε αντίσταση στην ινσουλίνη ή διαβήτη τύπου 2. Φυσικά υπάρχουν οι καλοί τύποι υδατανθράκων όπως η βρώμη, οι γλυκοπατάτες και οι φακές. Δεν προτείνουμε σε καμία περίπτωση να κόψεις εντελώς τους υδατάνθρακες από τη ζωή σου μπορείς όμως πάντα να κάνεις σωστές επιλογές τροφίμων.

Δες επίσης: 5+1 συμβουλές για να μην πάρετε γραμμάριο στις γιορτές!