Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να τρως σοκολάτα πριν κοιμηθείς

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να τρως σοκολάτα πριν κοιμηθείς

Τι αγνοούσες μέχρι και σήμερα.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τη σοκολάτα, σε οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι αυτή. Γλυκά, ροφήματα ή παγωτά με σοκολάτα αποτελούν τον απόλυτο γευστικό πειρασμό μικρών και μεγάλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχει όμως κάτι το οποίο όλοι αγνοούμε. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση σοκολάτας πριν τον ύπνο.

Δες επίσης: Μπορεί το τσιμπολόγημα αργά το βράδυ να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου;

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη. Αυτό που μάλλον αγνοείς είναι ότι η ποσότητα καφεΐνης που περιέχεται στη σοκολάτα ποικίλλει από τύπο σε τύπο. Οι διατροφολόγοι αναφέρουν πως υπάρχουν εννέα χιλιοστόγραμμα καφεΐνης σε μία μπάρα σοκολάτας γάλακτος, το οποίο ισοδυναμεί με τρία φλιτζάνια καφέ. Την ίδια ώρα τονίζουν πως η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αϋπνία αφού περιέχει πολύ περισσότερη καφεΐνη.
Εκτός όμως από την καφεΐνη, η σοκολάτα έχει μια άλλη ένωση που θα μπορούσε να σε κρατήσει ξύπνια ολόκληρη τη νύχτα. Ο λόγος για τη θεοβρωμίνη που βρίσκεται κυρίως στους κόκκους κακάο. Είναι αλκαλική, και ανήκει στην ίδια χημική οικογένεια με την καφεΐνη. Ωστόσο η κατανάλωση σοκολάτας σε λογικά πλαίσια έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.