Τι συμβαίνει όταν καταναλώνουμε ληγμένα προϊόντα;

Τι συμβαίνει όταν καταναλώνουμε ληγμένα προϊόντα;

Μην το ρίξετε στα ληγμένα.

Τα τρόφιμα που μας φαίνεται αλλοιωμένη η μορφή τους, το χρώμα τους, η μυρωδιά τους δεν το πολυσκεφτόμαστε, δεν χρειάζεται καν να κοιτάξουμε την ημερομηνία λήξης, τα πετάμε.

Για παράδειγμα το γάλα δεν αρκεί μόνο να βρίσκεται εντός της ημερομηνίας «ανάλωση έως» αλλά πρέπει να έχει διατηρηθεί σε σωστή θερμοκρασία στο ψυγείο και οι η συσκευασία τους να είναι άρτια. Αν είναι χτυπημένο μπορεί να έχουν προσχωρήσει μικρόβια.

Στην περίπτωση των αλλαντικών, στη γαλοπούλα, στο ζαμπόν, στο μπέικον πρέπει να ελέγχουμε προσεκτικά τις ημερομηνίες γιατί αυτά που τυχόν έχουν λήξει και τα κρατάνε στα ψυγεία τους μπορεί να είναι αλλοιωμένα και να προκαλέσουν δηλητηριάσεις, δυσανεξίες, ακόμα και μη αναστρέψιμες βλάβες αν κάποιος δεν το προλάβει σύντομα. Κοιτάμε λοιπόν αυτά που ψωνίζουμε και στα ψιλά γράμματα.

Διαβάστε επίσης:

Goji berries: μείνετε για πάντα νέες

Αποκτήστε το φιδίσιο κορμί της Δέσποινας Καμπούρη