Μήπως η διατροφή μας, μας γερνά;

Μήπως η διατροφή μας, μας γερνά;

Η γήρανση του δέρματος δεν κάνει διακρίσεις, συμβαίνει σε όλους. Όμως πολλές φορές αναλόγως με τις συνήθειες μας μπορεί να επιταχύνεται. Οι λανθασμένες διατροφικές επιλογές είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Πώς γίνεται αυτό; Αρκετές έρευνες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση junk food οδηγεί τον οργανισμό σε μία κατάσταση παρατεταμένης φλεγμονής. Η γήρανση είναι απόρροια μίας χρόνιας φλεγμονώδους κατάστασης. Η κατανάλωση trans λιπαρών οξέων που περιέχονται στο junk food και τα τηγανητά γεύματα οδηγούν στο σχηματισμό φλεγμονών επισπεύδοντας τη γήρανση του δέρματος.

Επιπλέον η κατανάλωση αλκοόλ, ζάχαρης και γλυκισμάτων οδηγεί σε αυξημένη γλυκοζυλίωση. Η γλυκοζυλίωση προκαλείται από μία χημική αντίδραση της γλυκόζης, που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό, και των ινών του δέρματος, δηλαδή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η οποία προκαλεί αλλαγή της δομής τους επιταχύνοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Αν θέλετε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τα σημάδια του χρόνου καταναλώνεται άφθονο νερό, φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Φροντίστε απλά να καταναλώνεται μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών και να μην περιορίζεται στα συνήθη. Βελτιώνοντας τις διατροφικές σας συνήθειες η διαφορά στην υφή της επιδερμίδας είναι σίγουρα ορατή.