Οι διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά τη φόρμα σου!

Οι διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά τη φόρμα σου!

Τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητά σου άλλαξε σε βαθμό που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Ακόμη όμως και αν κατάφερες να προσαρμοστείς στη νέα καθημερινότητα, τα νέα δεδομένα στη ζωή σου είχαν ως αποτέλεσμα να αμελήσεις κάποιες από τις υγιεινές σου συνήθειες, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να επαναφέρεις τη διατροφή σου σε πρόγραμμα; Το μυστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, οι οποίες ευνοούν την υγιεινή διατροφή, τόσο όσον αφορά στο σήμερα, όσο και στο αύριο. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς τη φόρμα σου και να υιοθετήσεις νέες, υγιεινές συνήθειες!

Συνέχισε το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι

Ένα θετικό στοιχείο που μας έμεινε από την περσινή χρονιά, είναι το ότι οι περισσότερες από εμάς, αρχίσαμε να μαγειρεύουμε στο σπίτι. Ακόμα και όταν ξανανοίξουν τα εστιατόρια, λοιπόν, το να μαγειρεύεις τα περισσότερα γεύματα στο σπίτι, θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις να καταναλώνεις περισσότερες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλεις να φροντίσεις, λοιπόν, τη διατροφή σου, αξίζει να εμπλουτίσεις τη μαγειρική σου με φρούτα και λαχανικά, αλλά και υγιεινά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το ψάρι, καθώς και δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες, αλλά και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών πρωτεϊνών. Παρόλο που για πολλές από εμάς το μαγείρεμα είναι κουραστικό, οι νέοι πειραματισμοί στην κουζίνα με φρέσκα υλικά και νέες συνταγές μπορούν να κάνουν την υγιεινή διατροφή νόστιμη και διασκεδαστική.

herballll

Προσπάθησε να απολαμβάνεις το υγιεινό φαγητό απ’ έξω

Μέχρι να μπορείς να γευματίσεις ξανά σε κάποιο εστιατόριο, θα συνεχίσεις να στρέφεσαι στο έτοιμο φαγητό απ’ έξω για αλλαγή στην καθημερινότητα σου, αλλά και για να στηρίζεις τις αγαπημένες σου τοπικές επιχειρήσεις. Αντί να χρησιμοποιείς όμως τις παραγγελίες ως δικαιολογία για τις διατροφικές σου ατασθαλίες, προσπάθησε να επιλέγεις γεύματα που ταιριάζουν περισσότερο σε ένα υγιεινό πρόγραμμά διατροφής. Με λίγα λόγια, αφιέρωσε χρόνο για να επιλέγεις γεύματα που περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα, μια ανάμεικτη σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνες.

herballl8

Επικοινώνησε με άτομα που κάνουν το ίδιο

Όταν κάνεις διατροφή ή διατροφικές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να έχεις κοντά σου ανθρώπους οι οποίοι, όπως και εσύ, επιθυμούν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι, άλλωστε, πως έχει ενδιαφέρον το να μοιράζεσαι αγαπημένες υγιεινές συνταγές ή να μιλάς για τις καθημερινές προκλήσεις, προβληματισμούς και πειρασμούς που αντιμετωπίζεις, ενώ η υποστήριξη των γύρω σου -ακόμη και από απόσταση- μπορεί να σε βοηθήσει στις ουσιαστικές αλλαγές που θέλεις να κάνεις στον τρόπο ζωής σου. Τα social media μπορούν επίσης να σου προσφέρουν μία ποικιλία επιλογών, από διατροφολόγους, chef και ειδικούς, που γνωρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν με συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

zwhsssss

Το μυστικό βρίσκεται στην προετοιμασία

Όταν εργάζεσαι από το σπίτι, οι πειρασμοί είναι περισσότεροι και ασυνείδητα, επιθυμείς ένα σνακ ή τρως ανθυγιεινές τροφές, επειδή αποτελούν τις εύκολες και γρήγορες λύσεις. Όμως, είναι εξίσου εύκολο να φτιάξεις ένα υγιεινό σνακ, εάν είσαι οργανωμένη και έχεις έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά. Για παράδειγμα, μπορείς να φροντίζεις να έχεις πάντα στο ψυγείο σου κομμένα καρότα και σέλινο μαζί με λίγο χούμους, και αμέσως να απολαμβάνεις ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ. Επίσης, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα πάνω στον πάγκο της κουζίνας, θα σε βοηθά να τρως πιο συχνά υγιεινά σνακ. Επιπλέον, μπορείς να κόψεις ένα μήλο, μια μπανάνα και ξηρούς καρπούς και να φτιάξεις ένα γρήγορο και υγιεινό πρωτεϊνούχο ρόφημα. Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να είναι χρονοβόρος αρχικά, αλλά με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσεις ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο όλη την εβδομάδα. Για να συμβεί αυτό, αρκεί απλώς να εφοδιάσεις το ψυγείο, την κατάψυξη και τα ντουλάπια της κουζίνας σου με υγιεινές επιλογές.

epilogesss

Ξεκίνησε έναν υγιεινό τρόπο ζωή με τα προϊόντα της Herbalife Nutrition

Αν θέλεις να κάνεις τώρα την αρχή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωή και να φροντίσεις τη διατροφή σου, τότε έχεις κάθε λόγο να ανακαλύψεις τα προϊόντα της Herbalife Nutrition. Η νέα γενιά ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition, δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καθώς τα προϊόντα της παρέχουν 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, προσφέρουν 4g εδώδιμων ινών και καλύπτουν τουλάχιστον το 38% της συνισταμένης πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Με λίγα λόγια, αυτή η νέα γενιά ροφημάτων προσφέρει γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά με ταυτόχρονη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Αν ακολουθείς χορτοφαγική δίαιτα, μπορείς επίσης να τα προσθέσεις στη διατροφή σου καθώς παρασκευάζονται από vegan συστατικά, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και τη θρεπτική ποιότητα, παρέχοντας σωστή διατροφή, ευκολία και γεύση σε ένα απολαυστικό ρόφημα, που μπορείς να βρεις σε εννέα διαφορετικές γεύσεις! Επιπλέον, η Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλμυρά και γλυκά σνακς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε βιταμίνες και μέταλλα. Η Herbalife Nutrition είναι μια παγκόσμια εταιρεία διατροφής που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων από το 1980 και είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά.

herballl20

Ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος σε πολλά επίπεδα. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου αν πήρες κιλά ή αν δεν ασκήθηκες, όσο θα ήθελες. Στην περίπτωση που ξέφυγες για λίγο από το υγιεινό διατροφικό σου πλάνο, ανασυγκροτήσου και συνέχισε. Η ενίσχυση του οργανισμού σου με τα σωστά διατροφικά στοιχεία και η τακτική άσκηση, αποτελούν τις υγιεινές συνήθειες που μπορείς και αξίζει να υιοθετήσεις τώρα -και φυσικά, να διατηρήσεις. Δώσε, λοιπόν, σήμερα κιόλας κίνητρο στον εαυτό σου, γνωρίζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για εσένα!

Τα προϊόντα Herbalife διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το www.herbalife.gr και ακολούθησε την Herbalife Nutrition στο Facebook, το Instagram και το YouTube.

[1] Οι Βιταμίνες C και D, το Σελήνιο και ο Ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.