Σαλάτα με σπαράγγια και μανιτάρια

Σαλάτα με σπαράγγια και μανιτάρια

Μια γευστική συνταγή σαλάτας, λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες, που θα σας δώσει μεγάλες δόσεις ενέργειας και καθόλου λιπαρά για μια παραγωγική ημέρα.

Υλικά
1 φέτα ολικής αλέσεως ψωμί κομμένο σε κομμάτια
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
λίγο ή καθόλου άλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές μειωμένη σε νάτριο σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή μια πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
600 γραμμάρια περίπου λεπτά σπαράγγια, καθαρισμένα
3 φλιτζάνια κομμένα σε φέτες μανιτάρια
5 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας
2 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κομμένο σε μικρά κυβάκια ψωμί, την παρμεζάνα, 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και μαύρο πιπέρι.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το λάδι, το βαλσάμικο, τη σάλτσα σόγιας και το θυμάρι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Απλώστε τα σπαράγγια ομοιόμορφα σε δύο ταψάκια και περιχύστε τα με 2 κουταλιές από το dressing που μόλις φτιάξατε και κουνήστε τα να πάει παντού.
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα μανιτάρια με 2 κουταλιές dressing, μετά απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω από τα σπαράγγια και ψήστε τα λαχανικά για10 λεπτά.
5. Αναποδογυρίστε τα λαχανικά για να ανακατευτούν με τους χυμούς τους, σκεπάστε τα με το μείγμα ψωμιού-παρμεζάνας και ψήστε για άλλα 8 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει λίγο το ψωμί.
6. Στο μπολ που ανακατέψατε τα μανιτάρια με τη σάλτσα, βάλτε την «πρασινάδα» μαζί με άλλες 2 κουταλιές σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Από πάνω στολίστε με τα σπαράγγια και τα μανιτάρια που μόλις βγάλατε από το φούρνο και, τέλος, πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο αυγό.