IMMUNE SUPPORT: Η απολαυστική πρωινή «ιεροτελεστία» που θωρακίζει σώμα και πνεύμα

IMMUNE SUPPORT: Η απολαυστική πρωινή «ιεροτελεστία» που θωρακίζει σώμα και πνεύμα

Σύμφωνα με μία διαχρονική ρήση «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και ακριβώς αυτό σκοπεύω να σου αποδείξω με το κείμενο που ακολουθεί παρακάτω. Η αλήθεια είναι πως δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους πρωινούς τύπους. Από τη στιγμή που το ξυπνητήρι θα αρχίσει να χτυπάει επίμονα για να με «καλωσορίσει» σε μία νέα ημέρα, χρειάζομαι τουλάχιστον μισή ώρα για να καταλάβω που ακριβώς βρίσκομαι και να αρχίσω να επικοινωνώ με το περιβάλλον ή τους ανθρώπους γύρω μου, ενώ μόνο στη σκέψη του απαιτητικού προγράμματος που με περιμένει τις επόμενες ώρες, το μόνο που θέλω είναι να «κρυφτώ» για το υπόλοιπο της ημέρας κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα. Αντ’ αυτού, δεν χάνω χρόνο, αλλά παίρνω μία βαθιά ανάσα, τεντώνομαι, τινάζω με τα πόδια το πάπλωμα και τρέχω απευθείας στην κουζίνα για να ετοιμάσω το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Γιατί, εάν έχω διαπιστώσει κάτι τον τελευταίο έναν χρόνο που δίνω περισσότερη σημασία στο πρωινό ξύπνημα και δεν φεύγω σαν κυνηγημένη για το γραφείο, είναι πως βελτιώνοντας την πρωινή μου ρουτίνα, αναβαθμίζω συγχρόνως την καθημερινότητά μου. Αφιερώνοντας λίγο περισσότερο χρόνο στο πρώτο γεύμα της ημέρας, προσφέροντας στο σώμα μου μία σύντομη pampering «ιεροτελεστία» και καταγράφοντας στο προσωπικό notebook μερικές από τις σκέψεις μου, μπαίνω δυναμικά στο πρόγραμμά μου, πραγματοποιώντας κάθε μέρα ένα νέο, γευστικό και ευχάριστο ξεκίνημα, με ένα ακόμη πιο δυνατό σώμα και πνεύμα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τα βήματα που πραγματοποιώ από τη στιγμή που ανοίγω τα μάτια μου, ώστε να εμπνευστείς για να βελτιώσεις το δικό σου πρωινό ξύπνημα, ενώ σου αποκαλύπτω τους immune support «συμμάχους» που υπόσχονται πως θα κάνουν την ευεξία ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

#1 Δώσε στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται

Εάν υποθέσουμε πως το σώμα σου είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή που δουλεύει ακούραστα καθημερινά, για να καταφέρεις εσύ να φέρεις εις πέρα τις υποχρεώσεις σου, δεν νομίζεις πως χρειάζεται να του παρέχεις την ενέργεια που χρειάζεται, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί τις λειτουργίες του στο βέλτιστο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ολοκληρωμένο πρωινό υψηλής θρεπτικής αξίας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο μεταβολισμός σου για να πάρει μπρος, ενώ είναι το γεύμα που θα του παρέχει την ενέργεια που απαιτείται, για να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα. Ένα θρεπτικό breakfast μπολ από γιαούρτι, νιφάδες βρώμης, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μέλι και «πινελιές» μπαχαρικών, είναι το εύκολο και γρήγορο πιάτο που θα ανακουφίσει το στομάχι σου και θα προσφέρει στον οργανισμό σου τις «πολύτιμες» βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται, για ένα ισχυρό και… απροσπέλαστο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εικόνα7

#2 Άσε κάτω το smartphone και ξεκίνα να γράφεις στο notebook σου

Αλήθεια, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις, μόλις ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί; Σε ρωτάω γιατί, εάν είσαι μία από εμάς που scrollάρουμε με την… τσίμπλα στο μάτι, να ξέρεις πως σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, το 61% των ανθρώπων που ξεκινάει την ημέρα του μπροστά από μία οθόνη, καταλήγει να περνάει τουλάχιστον 1 με 3 ώρες ημερησίως στο ίδιο ακριβώς σημείο. Επειδή είμαι σίγουρη πως δεν θες να χάνεις τον χρόνο σου πάνω από μία οθόνη, σου προτείνω να αντικαταστήσεις το smartphone με ένα παραδοσιακό notebook, μέσα στο οποίο θα καταγράφεις τις σκέψεις, τις υποχρεώσεις που πρέπει να φέρεις εις πέρας, τα πράγματα που σε κάνουν να ανυπομονείς, όπως την απογευματινή προπόνηση με τις φίλες σου! Για να κάνεις τη διαδικασία ακόμη πιο απολαυστική, μπορείς να συνοδεύσεις αυτή την ημερήσια καταγραφή με μία κούπα ζεστό τσάι Lipton Immune Support, εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, τζίντζερ και κουρκουμά, δηλαδή το απόλυτο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό του οργανισμού. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βάλεις το «κουβάρι» των σκέψεων σε μία σειρά, αλλά θα χαρίσεις και στον οργανισμό σου έναν ισχυρό «σύμμαχο» ευεξίας, που τονώνει σώμα και πνεύμα, κάνοντας τα πρωινά μας ακόμη πιο γευστικά!

Εικόνα8

#3 Χάρισε στον εαυτό σου μία αναζωογονητική «ιεροτελεστία» pampering

Θες κάθε πρωί που ξυπνάς να αισθάνεσαι πως έχεις γυρίσει σελίδα; Θες όντως κάθε πρωί να είναι ένα νέο ξεκίνημα για εσένα; Τότε το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ξεκινήσεις την ημέρα με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Πώς θα το καταφέρεις; Θυμίζοντας στον εαυτό σου πόσο πολύ τον αγαπάς και πόσο ξεχωριστός είναι. Για να σε προλάβω, όχι δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάποιο meditation επαναλαμβάνοντας μάντρα μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου, αν και δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Παρόλα αυτά, απολαμβάνοντας ένα σύντομο αλλά αναζωογονητικό ντους, εμπλουτίζοντας την περιποίησή σου με μοναδικά αρώματα που «απογειώνουν» τη διάθεσή σου, εφαρμόζοντας μία μυρωδάτη body lotion στο σώμα και μία ενυδατική στο πρόσωπό σου, θα έχεις αφιερώσει όσο χρόνο χρειάζεται, για να σου υπενθυμίσεις πως η προσωπική σου φροντίδα, είναι για εσένα μία βασική προτεραιότητα, το «άλφα και το ωμέγα» για μία καλύτερη και πιο ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σου.

Εικόνα9

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα ωφέλιμα βήματα που ακολουθώ καθημερινά και μπορείς και εσύ να ακολουθήσεις, για να μπεις με φόρα και άλλον… αέρα στη νέα ημέρα που «ανοίγεται» μπροστά σου. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει πως από πρωινή «ιεροτελεστία» θα τη μετατρέψεις σε μία κοινότυπη ρουτίνα που αργά ή γρήγορα θα σε κάνει να βαριέσαι. Πραγματοποιώντας μικρές μετατροπές, αλλάζοντας που και που τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για την περιποίησή σου, δοκιμάζοντας πότε το πράσινο τσάι Lipton Immune Support και πότε το μαύρο, η καθημερινότητα θα είναι γεμάτη μικρές εκπλήξεις, μέσα από τις οποίες θα ανακαλύπτεις κάθε φορά τη δύναμη που χρειάζεσαι!