Spinach bliss: Όταν ένα πιάτο κρύβει μέσα του όλη τη γεύση της φύσης

Spinach bliss: Όταν ένα πιάτο κρύβει μέσα του όλη τη γεύση της φύσης

H spinach bliss μακαρονάδα, η οποία θα σου αποκαλύψει όλη τη γεύση της φύσης αλλά και τα οφέλη μίας χορτοφαγικής διατροφής.

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα συμπληρώσω τρία -περήφανα- χρόνια από την ημέρα που ενέδωσα σε μία χορτοφαγική διατροφή και κοιτώντας πίσω στον χρόνο, ομολογώ πως δεν περίμενα πως αυτή η αλλαγή, θα έκανε ακόμη πιο απολαυστική την καθημερινότητά μου. Αντίθετα, ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική στην αρχή, ενώ αρκετοί άνθρωποι από τον περίγυρό μου είχαν προσπαθήσει να με μεταπείσουν ή να με κάνουν να αμφιβάλω για την απόφασή μου, αφού δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως μία plant based διατροφή, δεν είναι μόνο υγιεινή αλλά και άκρως απολαυστική συνάμα!

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να διαπιστώσω από πρώτο χέρι την παραπάνω παραδοχή, αφού μέχρι να απομακρύνω εντελώς τα ζωικά προϊόντα από τα γεύματά μου και να τα αντικαταστήσω με τροφές φυτικής προέλευσης και υψηλής θρεπτικής αξίας, έπρεπε να πραγματοποιήσω μία σχολαστική έρευνα. Διαβάζοντας αναρίθμητα άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με τις εναλλακτικές που μπορούσα να προσθέσω στα πιάτα μου και αναζητώντας στα ράφια του σούπερ μάρκετ τους θρεπτικούς φυτικούς «συμμάχους» που θα στήριζαν την προσπάθειά μου για μία plant based διατροφή, σταδιακά μπόρεσα να μετατρέψω τη χορτοφαγία σε μία φιλοσοφία, έναν ωφέλιμο τρόπο ζωής.

Παρόλα αυτά, ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που κέρδισα τα τελευταία τρία χρόνια, εκτός από έναν πιο υγιή και δυνατό οργανισμό, ήταν το γεγονός πως η πολύχρονη σχέση μου με τα μακαρόνια πήγε σε ανώτερα… level απόλαυσης! Γιατί, μπορεί να είμαι μακαρονού από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου όμως, «παντρεύοντας» σε ένα πιάτο τη μεγάλη μου αγάπη για τα ζυμαρικά και την επιλογή μου για μία αυστηρά plant based διατροφή, το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από νόστιμο, ήταν υγιεινό και απολαυστικό ταυτόχρονα.

Ακριβώς για αυτό, εάν θέλεις και εσύ να στραφείς σε μία χορτοφαγική διατροφή, κάνοντας την αρχή από τα ζυμαρικά σου, παρακάτω έχω καταγράψει την αγαπημένη μου… spinach bliss μακαρονάδα, η οποία θα σου αποκαλύψει όλη τη γεύση της φύσης αλλά και τα οφέλη μίας χορτοφαγικής διατροφής, με τον πιο λαχταριστό τρόπο!

Λαχταριστά σπαγγέτι σπανακιού με σάλτσα από ταχίνι και μουστάρδα

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το βασικό ζητούμενο όσων ακολουθούν μία χορτοφαγική διατροφή, είναι να δημιουργούν όσο το δυνατόν πιο «καθαρά» γεύματα, δηλαδή πιάτα τα οποία, εκτός από ζωικά προϊόντα, δεν θα περιέχουν χρωστικές ουσίες ή συντηρητικά, θα είναι εντελώς φυτικά, ενώ συγχρόνως θα τους παρέχουν τα «πολύτιμα» θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, εγώ έχω πάντα στην κουζίνα μου ένα πακέτο από τα νέα ζυμαρικά με λαχανικά από τη Melissa, που είναι 100% φυτικής προέλευσης, φτιαγμένα από σιμιγδάλι και πολτό φρέσκων λαχανικών και μου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξω υγιεινές και απολαυστικές veggie μακαρονάδες. Για να δοκιμάσεις μία από αυτές, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

-400 γρ. σπαγγέτι σπανακιού

-1 κρεμμύδι

-2 καρότα

-3 κ.σ. ταχίνι

-2 κ.σ. μουστάρδα

-1 σκελίδα σκόρδο

-2 κ.σ. σουσάμι

-Αλάτι

-Πιπέρι

-50 γρ. αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)

-Φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή σου, βάζοντας μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι. Θα τοποθετήσεις την κατσαρόλα πάνω σε ένα αναμμένο μάτι και θα αφήσεις το νερό να βράσει. Μόλις παρατηρήσεις πως το νερό αρχίζει να κοχλάζει, θα ρίξεις μέσα τα σπαγγέτι και θα τα βράσεις για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους. Αν επιθυμείς ένα πιο al dente αποτέλεσμα, μπορείς να απομακρύνεις την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, ένα λεπτό νωρίτερα.

Αφού βάλεις τα σπαγγέτι να βράσουν, θα ρίξεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και θα το αφήσεις να ζεσταθεί. Έπειτα, θα ρίξεις μέσα το κρεμμύδι και το καρότο, τα οποία θα έχεις κόψει σε χοντρές φέτες, και θα τα σοτάρεις για πέντε λεπτά, προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Θα ρίξεις στο τηγάνι 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και θα αφήσεις τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν επαρκώς τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, θα ρίξεις σε ένα μπολ 100 γρ. νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια, θα προσθέσεις το ταχίνι και θα ανακατέψεις καλά τα υλικά, μέχρι το μείγμα σου να ομογενοποιηθεί. Αμέσως μετά θα προσθέσεις τη μουστάρδα και θα συνεχίσεις το ανακάτεμα, μέχρι να αφομοιωθεί από το μείγμα. Έπειτα, θα πάρεις τα μακαρόνια από την κατσαρόλα με μία ειδική τσιμπίδα και θα τα ρίξεις μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά.

Τέλος, θα προσθέσεις τη σάλτσα με το ταχίνι και τη μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά το περιεχόμενο του τηγανιού, μέχρι η σάλτσα να καλύψει επαρκώς τα σπαγγέτι σου. Στην περίπτωση δε που θέλεις να κάνεις ακόμη πιο εντυπωσιακό και γευστικό το πιάτο σου, μπορείς να γαρνίρεις την κορυφή της μακαρονάδας με μερικά φύλλα βασιλικού και με μπόλικο αμύγδαλο φιλέ.

Κλείνοντας, να ξέρεις πως εκτός από τα σπαγγέτι που χρησιμοποίησα στην παραπάνω συνταγή, υπάρχουν δύο ακόμη λαχταριστές γεύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις, δηλαδή τα Spaghetti Melissa με γεύση καρότο και τα Spaghetti Melissa με γεύση παντζάρι. Καλό θα ήταν, να έχεις πάντα μία συσκευασία στο ντουλάπι σου, αφού είναι τόσο νόστιμα που μπορούν να φαγωθούν ακόμη και σκέτα, δίνοντας χρώμα, γεύση και ένταση σε κάθε σου γεύμα!

#melissapasta #melissaveggie #giatieimastemakaronades