Carrot-licious: Όταν ένα πιάτο με spaghetti αρκεί για να απογειώσει την ημέρα σου

Carrot-licious: Όταν ένα πιάτο με spaghetti αρκεί για να απογειώσει την ημέρα σου

Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις πόσο γευστική μπορεί να είναι όντως μία ωφέλιμη plant based διατροφή, είναι να δοκιμάσεις τη λαχταριστή συνταγή μας.

Παρακολουθώντας καθημερινά τις αγαπημένες μου fitness influencers στα SoMe, το τελευταίο διάστημα έπιασα τον εαυτό μου να φλερτάρει έντονα με τη χορτοφαγική διατροφή. Μου πήρε λίγο καιρό μέχρι να πάρω τη μεγάλη απόφαση και να ενδώσω, όμως με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη του φετινού καλοκαιριού, σκέφτηκα πως μία plant based διατροφή, θα λειτουργούσε συμπληρωματικά στην προσπάθειά μου να τονώσω το σώμα και τον οργανισμό μου, μέχρι την πρώτη μου βουτιά στη θάλασσα. Από την άλλη βέβαια, μέχρι να περάσω από τη θεωρία στην πράξη, υπήρχε μία σκέψη που δεν έφευγε ούτε στιγμή από το μυαλό μου και με έκανε να διστάζω: Πώς γίνεται να αποκτήσω πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, χωρίς να κάνω εκπτώσεις στην απόλαυση που μου προσφέρουν τα γεύματά μου;

Δεν ξέρω για ποιον ανεξήγητο λόγο ήμουν πεπεισμένη πως μία plant based διατροφή, απαλλαγμένη από ζωικά προϊόντα, δεν μπορεί να είναι συνάμα απολαυστική, αλλά ήδη από τις πρώτες ημέρες κατάλαβα πως είχα πολλά να μάθω ακόμη, αφού όπως αποδείχθηκε, η χορτοφαγία είναι ένα γευστικό «ταξίδι» γεμάτο λαχταριστές εκπλήξεις! Μία από αυτές τις εκπλήξεις, λοιπόν, με περίμενε στο ράφι του σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στον διάδρομο με τα ζυμαρικά. Έβαλα την πολύχρωμη, πορτοκαλί συσκευασία στο καρότσι μου και δεν έβλεπα την ώρα να επιστρέψω στο σπίτι, για να δοκιμάσω τα πρωτότυπα spaghetti με γεύση καρότο, δηλαδή τον 100% φυτικό και απολαυστικό «σύμμαχό» μου, ο οποίος έκτοτε, στηρίζει καθημερινά την προσπάθειά μου για μία πιο υγιεινή διατροφή και εμπλουτίζει με χρωματιστές «πινελιές» τα πιάτα μου.

Ειλικρινά, ό,τι και να πω θα είναι λίγο! Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις πόσο γευστική μπορεί να είναι όντως μία ωφέλιμη plant based διατροφή, είναι να δοκιμάσεις τη λαχταριστή συνταγή που έχω καταγράψει για εσένα παρακάτω, καθώς αποτελεί ένα «πλούσιο» και χορταστικό γεύμα, το οποίο εκτός από τον οργανισμό, υπόσχεται να «απογειώσει» και τη διάθεσή σου!

Πεντανόστιμα σπαγγέτι καρότου με κρεμώδη σάλτσα κάσιους και μπρόκολο

Τον τελευταίο καιρό έχω ανακαλύψει αρκετές veggie συνταγές για σπαγγέτι, αφού, πώς να το κάνουμε, ανήκω στους μακαρονάδες. Ωστόσο, μία συνταγή που πραγματικά λάτρεψα και φτιάχνω ξανά και ξανά, είναι τα σπαγγέτι καρότου με κρεμώδη σάλτσα κάσιους και μπρόκολο, τα οποία ετοιμάζω με τα νέα Spaghetti Melissa με γεύση καρότο. Διότι αυτά τα σπαγγέτι είναι 100% φυτικής προέλευσης και την ίδια ώρα, δεν περιέχουν χρωστικά η συντηρητικά, αλλά μόνο σιμιγδάλι και πολτό φρέσκου καρότου. Για να τα απολαύσεις, λοιπόν, σε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, θα χρειαστείς τα εξής υλικά στον πάγκο της κουζίνας σου:

-400 γρ. σπαγγέτι καρότου

-1 μπρόκολο (μικρού προς μεσαίου μεγέθους)

-1/5 φλιτζ. κάσιους

-2 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου

-2 κ.σ. λάδι

-2 κ.σ. βασιλικό

-1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

-1 κ.σ. μαϊντανό

-Αλάτι

-Πιπέρι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, προετοιμάζοντας πρώτα τα μακαρόνια, δηλαδή τον «πρωταγωνιστή» του πιάτου σου. Θα βάλεις μπόλικο νερό και λίγο αλάτι σε μία κατσαρόλα. Θα τοποθετήσεις την κατσαρόλα πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας και θα περιμένεις μέχρι να έρθει το νερό σε σημείο βρασμού. Έπειτα, θα ρίξεις μέσα τα μακαρόνια και θα τα αφήσεις να βράσουν, για όση ώρα αναγράφει η συσκευασία τους. Αν επιθυμείς ένα al dente αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να αφαιρέσεις την κατσαρόλα από το μάτι, ένα λεπτό νωρίτερα.

Πέντε λεπτά προτού ολοκληρωθεί το βράσιμο των μακαρονιών, θα ρίξεις το μπρόκολο μέσα στην κατσαρόλα χωρίς τον κορμό του -και αφού πρώτα το κόψεις σε μικρά κομμάτια. Όταν τα μακαρόνια θα έχουν μαλακώσει επαρκώς, θα τα σουρώσεις μαζί με το μπρόκολο και θα τα αφήσεις για λίγο στην άκρη.

Στη συνέχεια, θα ρίξεις σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά που απαιτεί η σάλτσα σου, δηλαδή τα κάσιους, το γάλα αμυγδάλου, τον βασιλικό, το σκόρδο, το λάδι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Θα αναμείξεις καλά τα υλικά, μέχρι να μετατραπούν σε ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα. Αν διαπιστώσεις πως η σάλτσα δεν έχει την υφή που επιθυμείς, μπορείς να «παίξεις» με τα υλικά, προσθέτοντας λίγο γάλα αμυγδάλου και λίγα κάσιους, μέχρι να πετύχεις την ισορροπία που θέλεις. Θα βάλεις τα σπαγγέτι μαζί με το μπρόκολο πίσω στην κατσαρόλα και θα προσθέσεις τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά το περιεχόμενο της κατσαρόλας, ώστε η σάλτσα να καλύψει επαρκώς τα μακαρόνια σου.

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως η παραπάνω συνταγή είναι καθαρά ενδεικτική και σκοπό έχει να σε εμπνεύσει, ώστε να γίνεις πιο τολμηρή με τα γεύματά σου, δημιουργώντας πιάτα που θα «απογειώνουν» καθημερινά τη διάθεσή σου. Να είσαι σίγουρη πως επιλέγοντας για τις συνταγές σου τα νέα ζυμαρικά με λαχανικά από τη Melissa, με γεύση καρότο, γεύση σπανάκι και γεύση παντζάρι, όχι μόνο θα εμπλουτίσεις με χρώμα και γεύση τις συνταγές σου, αλλά θα καταλάβεις πως το «μονοπάτι» της υγιεινής plant based διατροφής, «κρύβει» πολλές γευστικές εκπλήξεις για όσους τολμήσουν να το διασχίσουν!

#melissapasta #melissaveggie #giatieimastemakaronades