Beetroot delish: Πώς θα κάνεις τη διατροφή σου πιο υγιεινή, αλλάζοντας απλώς τα ζυμαρικά σου

Beetroot delish: Πώς θα κάνεις τη διατροφή σου πιο υγιεινή, αλλάζοντας απλώς τα ζυμαρικά σου

Αυτό που χρειάζεσαι είναι τις κατάλληλες τροφές

Εάν πριν λίγο καιρό μου έλεγε κάποιος πως μπορώ να πραγματοποιήσω μία μόνο ευχή, αυτή θα ήταν να ξυπνήσω την επόμενη Δευτέρα και να έχω αποκτήσει μία πιο υγιεινή διατροφή. Ακούγοντας ειδικούς, γιατρούς και διατροφολόγους να επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία πως «μία υγιεινή διατροφή είναι βασικός πυλώνας για μία καλύτερη ζωή», ήξερα πως οι διατροφικές μου συνήθειες, ήταν το κομμάτι που επηρέαζε σημαντικά την ποιότητα ζωής που απολαμβάνω, αλλά και την υγεία του οργανισμού μου. Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητά μου είναι ιδιαίτερα απαιτητική για να αφιερώσω τον χρόνο και την προσοχή που θέλω στα γεύματά μου όμως, όπως διαπίστωσα πολύ πρόσφατα, ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος και οι ατελείωτες υποχρεώσεις, δεν ήταν οι λόγοι που δεν μπορούσα να βελτιώσω τη διατροφή μου, αλλά ένα επιχείρημα που με βοηθούσε να δικαιολογώ τις… ανθυγιεινές επιλογές μου.

Διότι αυτό που με έκανε να αναβάλω το «ραντεβού» μου με την υγιεινή διατροφή από Δευτερά σε Δευτέρα και τελικά με απομάκρυνε όλο και περισσότερο από τον στόχο μου, ήταν οι τροφές που επέλεγα να καταναλώνω. Σε μία ύστατη προσπάθεια, λοιπόν, να βελτιώσω τα γεύματά μου, σκέφτηκα να επενδύσω τις ελπίδες μου σε μία plant based διατροφή. Ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο, όμως πραγματοποιώντας ένα βήμα, μία μικρή αλλαγή κάθε μέρα, σε βάθος χρόνου θα είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι όμως, όσο απίθανο και αν φαίνεται, έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα! Περνώντας λίγο περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, βάζοντας τα ημερήσια γεύματά μου σε ένα πρόγραμμα και γεμίζοντας τα ντουλάπια της κουζίνας με τους κατάλληλους veggie «συμμάχους»που έκαναν πιο γευστική και… χρωματιστή την καθημερινότητά μου, η ευχή μου έγινε επιτέλους πραγματικότητα!

Εάν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες χωρίς να πιεστείς, δεν χρειάζεται να θέτεις μεγαλεπήβολους στόχους, να πηγαίνεις από Δευτέρα σε Δευτέρα ή να γίνεσαι αυστηρή με τον εαυτό σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι τις κατάλληλες τροφές. Ποιες είναι αυτές; Συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί παρακάτω, καθώς μέσα από την αγαπημένη μου συνταγή ζυμαρικών, θα σου αποκαλύψω τα φυτικά στοιχεία «κλειδιά», τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των γευμάτων σου.

Gourmet σπαγγέτι παντζαριού με σπανάκι και σάλταβαλσάμικου

Οι δύο βασικοί λόγοι που επέλεξα να σου προτείνω το συγκεκριμένο πιάτο, είναι επειδή η προετοιμασία του είναι ιδιαίτερα εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο από εσένα, ενώ περιλαμβάνει ένα συστατικό που θα σε οδηγήσει σε νέα γαστρονομικά «μονοπάτια» και θα σε κάνει να αναφωνήσεις από ευχαρίστηση… «γιατί είμαστε μακαρονάδες»! Φυσικά, αναφέρομαι στα νέα ζυμαρικά της Melissa από 100% σκληρό σιτάρι και πολτό φρέσκου παντζαριού. Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά, θα εμπλουτίσουν με χρώμα και γεύση το πιάτο σου, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό σου με συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες. Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή με σπαγγέτι παντζαριού, σολομό και τυρί κρέμα, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου, τα εξής υλικά:

-400 γρ. σπαγγέτι παντζαριού

-500 γρ. baby σπανάκι

-2 καρότα

-2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κ.σ. μουστάρδα

-1 κ.σ. θυμάρι

-1 κ.γ. αλάτι

-Λίγο φρέσκο πιπέρι

Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή για σπαγγέτι παντζαριού με σπανάκι και σάλτα βαλσάμικου, θα ξεκινήσεις πρώτα από την προετοιμασία της βάσης του πιάτου, δηλαδή από τα γευστικά σπαγγέτι παντζαριού. Θα βάλεις σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό και λίγο αλάτι. Θα τοποθετήσεις την κατσαρόλα στο αναμμένο μάτι της κουζίνας και θα περιμένεις μέχρι το νερό να βράσει.

Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, θα προσθέσεις στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, τα οποία θα βράσεις για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους. Βέβαια, αν επιθυμείς ένα πιο al dente αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να τα βγάλεις λίγο πιο νωρίς από το μάτι της κουζίνας.

Στη συνέχεια, θα προχωρήσεις με την προετοιμασία των υπόλοιπων υλικών. Θα τρίψεις το καρότο σε λεπτές φέτες και θα πλύνεις καλά το σπανάκι. Αν τα φύλλα από το σπανάκι είναι μεγάλα, μπορείς να τα κόψεις σε μικρότερα κομμάτια. Αφού, λοιπόν, σουρώσεις καλά τα μακαρόνια, θα τα βάλεις σε μία μεγάλη πιατέλα ή σε ένα βαθύ μπολ.

Έπειτα, θα προετοιμάσεις τη σάλτσα σου, ρίχνοντας σε ένα βαθύ σκεύος το βαλσάμικο με τη μουστάρδα και ανακατεύοντας καλά τα υλικά, μέχρι να μετατραπούν σε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, θα ρίξεις τα λαχανικά στο μπολ στο οποίο έχεις τα μακαρόνια και θα τα περιχύσεις με τη σάλτσα που ετοίμασες πριν λίγο. Μετά, μπορείς να σερβίρεις και να απολαύσεις το γευστικό, vegan αριστούργημά σου!

Η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω πριν ξεκινήσεις την προσπάθειά σου για μία πιο υγιεινή διατροφή, είναι να εξοπλίσεις τα ράφια του ψυγείου και τα ντουλάπια της κουζίνας με τα κατάλληλα υλικά, δηλαδή τα υλικά που θα σε εμπνέουν καθημερινά να δημιουργείς ωφέλιμα, ελαφριά γεύματα και δεν θα σαμποτάρουν τον «αγώνα» σου. Γιατί, έχοντας στο πλάι σου τους κατάλληλους «συμμάχους», να είσαι σίγουρη πως σύντομα θα μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου! Μην χάνεις, λοιπόν, άλλο χρόνο! Αναζήτησε σήμερα κιόλας στο σούπερ μάρκετ τα νέα, 100% φυτικής προέλευσης ζυμαρικά της Melissa με γεύση παντζάρι, γεύση καρότο και γεύση σπανάκι, τα οποία είναι τόσο νόστιμα που μπορείς να τα καταναλώσεις, ακόμη και σκέτα!

#melissapasta #melissaveggie #giatieimastemakaronades