Πώς θα φέρνεις κάθε μέρα ολόκληρη τη φύση στο πιάτο σου σε λιγότερο από δέκα λεπτά

Πώς θα φέρνεις κάθε μέρα ολόκληρη τη φύση στο πιάτο σου σε λιγότερο από δέκα λεπτά

Έχουμε συγκεντρώσει μία σειρά από συμβουλές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε το καθημερινό μενού μας.

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποια είναι τα συστατικά που συνθέτουν ένα ωφέλιμο πιάτο; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα ολοκληρωμένο γεύμα, το οποίο δεν θα επιβαρύνει τον οργανισμό, αλλά θα ενισχύει τις φυσικές λειτουργίες του; Κι όμως, την απάντηση που ζητάς τη γνωρίζεις ήδη και υπάρχει παντού γύρω σου, καθώς στη φύση «κρύβονται» οι ευεργετικές επιλογές που αξίζουν οπωσδήποτε μία θέση στο πιάτο μας και στηρίζουν καθημερινά την προσπάθειά μας για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής!

Με άλλα λόγια, όσο πιο φυσικά είναι τα συστατικά που συμπεριλαμβάνουμε στις συνταγές μας, όσο επιλέγουμε να φέρνουμε τη φύση στην κουζίνα μας, τόσο μεγαλύτερη είναι και η θρεπτική αξία των πιάτων μας. Ωστόσο, πόσο σίγουρες είμαστε πως οι επιλογές μας είναι όντως natural; Ομολογουμένως, αυτή είναι μία σημαντική ερώτηση που οφείλει να μας προβληματίσει λίγο περισσότερο, αφού για να μπορέσουμε να διακρίνουμε τις τροφές που αξίζουν όντως την εμπιστοσύνη μας, είναι απαραίτητο να θέσουμε κάποια βασικά κριτήρια, τα οποία θα μας διευκολύνουν να κάνουμε τη σωστή επιλογή.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως για να αποκτήσουμε μία natural και συνεπώς υγιεινή διατροφή, η λίστα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ είναι το σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία σειρά από συμβουλές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε το καθημερινό μενού μας, φέρνοντας ολόκληρη τη φύση στο πιάτο μας σε χρόνο «ντετέ», όσο χρόνο χρειαζόμαστε δηλαδή για να ετοιμάσουμε μία γευστική, σπιτική σπαγγέτι από αγνά υλικά!

#1 Επενδύουμε σε μία plant based διατροφήαπό φρούτα και λαχανικά

Εφόσον θέλουμε να αποκτήσουμε μία πιο natural διατροφή, τότε τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι φυτικοί «σύμμαχοι» που θα μας βοηθήσουν να το καταφέρουμε, χωρίς να πεινάσουμε και κυρίως, χωρίς να στερηθούμε τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών είναι εκείνες που βρίσκονται πιο κοντά στη φύση, αφού δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία πριν καταλήξουν στο τραπέζι μας, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά ευεργετικές για τον οργανισμό μας. Ακριβώς επειδή δεν έχουν διανύσει κάποια διαδικασία επεξεργασίας η οποία θα αλλοίωνε ή θα μείωνε την υψηλή θρεπτική τους αξία, οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά παραμένουν υψηλά στη σύστασή τους, ώστε να μπορούμε εμείς να τα λάβουμε μέσα από τα γεύματά μας.

#2 Επιλέγουμε ένα προϊόν αφού πρώτα διαβάσουμε τις πληροφορίες τηςσυσκευασίας

Μία έμπειρη και πετυχημένη μέθοδος που θα μας βοηθήσει να ξεδιαλέξουμε εν τάχει τα natural προϊόντα που αξίζουν όντως την εμπιστοσύνη μας, είναι να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων πριν τα βάλουμε στο καρότσι μας, καθώς οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτές, μπορούν να μας αποκαλύψουν πολλά για την ποιότητά τους αλλά και για τις διατροφικές μας συνήθειες. Μερικές φορές, ακόμη και αν ένα κάποιο προϊόν δείχνει πως είναι φυσικό ή vegan, ίσως περιλαμβάνει συντηρητικά, χρωστικές και χημικές ουσίες τις οποίες θέλουμε να αποφύγουμε, καθώς και υπολείμματα συστατικών που δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία μας. Και ο μόνος τρόπος για να μην πέσουμε στην «παγίδα» τους, είναι να γίνουμε λίγο πιο προσεκτικές και αυστηρές με τις τροφές που επιλέγουμε.

#3 Εμπλουτίζουμε τα γεύματά μας με προϊόντα που είναι 100% φυτικήςπροέλευσης

Μπορεί τα ράφια του σούπερ μάρκετ να είναι γεμάτα από επιλογές που μπορούν να «απογειώσουν» τα πιάτα μας όμως, μόνο λίγα από αυτά είναι 100% φυτικής προέλευσης και συμβαδίζουν με τη διατροφή που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε την αρχή, βάζοντας στη λίστα του σούπερ μάρκετ τα νέα ζυμαρικά Spaghetti Melissa με γεύση καρότο, γεύση σπανάκι και γεύση παντζάρι, τα οποία συνάδουν απόλυτα με μία plant based διατροφή, καθώς παράγονται από 100% σκληρό σιτάρι και πολτό φρέσκων λαχανικών, ενώ δεν περιλαμβάνουν συντηρητικά και χρωστικές ουσίες στη σύστασή τους. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δίνουν χρώμα στις μακαρονάδες μας, αλλά παρέχουν στον οργανισμό μας μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, τα οποία ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργεία του. Αφού, έτσι και αλλιώς είμαστε μακαρονάδες, γιατί να μην μετατρέψουμε την αγάπη μας για τα ζυμαρικά σε μία ωφέλιμη διατροφική συνήθεια;

#4 Αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο στην κουζίνα μας

Ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσουμε τον απόλυτο έλεγχο της διατροφής μας και σταδιακά να μπορέσουμε να την κατευθύνουμε εκεί που εμείς επιθυμούμε, είναι να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων μας. Διότι, ακολουθώντας μία σπιτική διατροφή και απολαμβάνοντας καθημερινά γεύματα τα οποία έχουμε φτιάξει εμείς με τα χεράκια μας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια είναι τα συστατικά που περιλαμβάνει το πιάτο, ποια είναι η θρεπτική του αξία, καθώς και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, για να «απογειώσουμε» τη γεύση του. Αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικείωση και εμπειρία με τη μαγειρική, όχι μόνο θα μας είναι πιο εύκολο να διακρίνουμε τις σωστές από τις λάθος επιλογές, αλλά θα διαπιστώσουμε πως μία ωφέλιμη και υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι και άκρως απολαυστική!

#5 Λέμε «ναι» στα homemade θρεπτικά και δροσιστικά ροφήματα

Ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα που θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στη φυσική διατροφή, είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα των ροφημάτων που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει σημασία να γνωρίζουμε πως τα αναψυκτικά, οι συσκευασμένοι χυμοί και τα αλκοολούχα ποτά, μπορεί να μας ξεδιψούν και να μας προσφέρουν λίγες γουλιές ευχαρίστησης, όμως στην πραγματικότητα, αυτά που μας στερούν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας δίνουν, καθώς στη σύστασή τους περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης, για την ακρίβεια πολύ μεγαλύτερες από αυτές που όντως χρειαζόμαστε. Γιατί, λοιπόν, να μην αντικαταστήσουμε τα συγκεκριμένα ροφήματα, με σπιτικά smoothies από φρούτα και λαχανικά ή με ένα παγωμένο τσάι από ευεργετικά βότανα; Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορούμε να ξετρυπώσουμε αναρίθμητες πρωτότυπες συνταγές homemade ροφημάτων, οι οποίες θα φέρουν απευθείας τη φύση στα ποτήρια μας!

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβουμε πως για να μετατρέψουμε τη φύση σε ένα αναπόσπαστο συστατικό της διατροφής μας, δεν χρειάζεται να στερηθούμε καμία από τις αγαπημένες μας απολαύσεις, αρκεί να ανακαλύψουμε τις φυτικές και ωφέλιμες εναλλακτικές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες μας. Και μία από αυτές, είναι σίγουρα τα νέα ζυμαρικά Spaghetti Melissa με γεύση καρότο, γεύση σπανάκι και γεύση παντζάρι, τα οποία μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά, μπορούν όντως να φέρουν όλη τη φύση στο πιάτο μας!

#melissapasta #melissaveggie #giatieimastemakaronades