Σου αρέσει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, για αυτό στο διάλειμμα απολαμβάνεις ένα θρεπτικό snack!

Σου αρέσει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, για αυτό στο διάλειμμα απολαμβάνεις ένα θρεπτικό snack!

Πόσο σίγουρη είσαι ότι το lunch break σου περιλαμβάνει τις κατάλληλες τροφές;

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητά σου, αυτός ο περιπετειώδης «μαραθώνιος» με τον χρόνο, τις υποχρεώσεις και τα deadlines, σε κάνει να χάνεις συχνά την ισορροπία σου. Έχεις αναρωτηθεί όμως, ποιο είναι το κίνητρο που σου δίνει ώθηση να ξεπερνάς τα εμπόδια και να βγαίνεις αλώβητη από τους έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής; Κι όμως, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα «κρύβεται» μέσα σου και αφορά στην καλύτερη δυνατή εκδοχή σου.

Βλέπεις, επενδύοντας καθημερινά λίγο χρόνο σε όλα εκείνα που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο υγιής, δυνατή και όμορφη, από τις προπονήσεις μέχρι τη διατροφή και από τα χόμπι μέχρι τα διαλείμματα που πραγματοποιείς εν ώρα εργασίας, θα έρχεσαι σιγά-σιγά όλο και πιο κοντά στη γυναίκα που ονειρεύεσαι να γίνεις. Διότι παραμένοντας συνεπής στα workout σου, καταναλώνοντας σπιτικά γεύματα και σνακ φτιαγμένα από τα χεράκια σου και αφιερώνοντας τα απογεύματά σου σε δραστηριότητες που αγαπάς, θα μπορέσεις να βρεις την ισορροπία σου και να κρατήσεις το σώμα και το μυαλό σου σε φόρμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, δεν θέλεις να παραβλέπεις το διάλειμμα στο γραφείο, καθώς γνωρίζεις πως είναι η «ανάσα» χαλάρωσης που χρειάζεσαι, για να γεμίζεις τις «μπαταρίες» σου και να επανέρχεσαι ξεκούραστη και με πιο καθαρό μυαλό στα καθήκοντά σου. Ακριβώς για αυτό, φροντίζεις να κλείνεις κάποιες στιγμές το laptop, να βάζεις το κινητό στο αθόρυβο και να απολαμβάνεις ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ, το οποίο λειτουργεί ωφέλιμα για τον οργανισμό σου, «απογειώνοντας» με τη γεύση του τη διάθεσή σου.

Ο ιδανικός διατροφικός «σύμμαχος» για τις ώρες που εργάζεσαι πυρετωδώς

Αλήθεια όμως, πόσο σίγουρη είσαι ότι το lunch break σου περιλαμβάνει τις κατάλληλες τροφές; Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ακόμη και τις ώρες που περνάς καθισμένη μπροστά από τον υπολογιστή, διεκπεραιώνοντας την ατελείωτη «to do» λίστα της ημέρας, το σώμα σου καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να είσαι δημιουργική, παραγωγική, συγκεντρωμένη και γρήγορη. Συνεπώς, καλό θα ήταν να ενισχύσεις την προσπάθειά του οργανισμού σου, επιλέγοντας τροφές που λειτουργούν ευεργετικά για εκείνον και δεν τον επιβραδύνουν ή τον επιβαρύνουν.

Επιλέγοντας ένα απολαυστικό, ελαφρύ και χορταστικό σνακ, λοιπόν, το οποίο θα περιλαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται το σώμα και το μυαλό σου για να λειτουργούν στο βέλτιστο, να είσαι σίγουρη πως τα λεπτά που περνάς μακριά από τον υπολογιστή, όχι μόνο θα σε ωφελήσουν σωματικά, αλλά θα «απογειώσουν» και τις επιδόσεις σου. Και για εμένα, δεν υπάρχει πιο θρεπτικό και ταυτόχρονα απολαυστικό σνακ για το lunch break, από εκείνο που περιλαμβάνει στη βάση του μία φρυγανιά σουηδικού τύπου Wasa, που χάρη στις αγνές πρώτες ύλες και την ανεπανάληπτη, τραγανή υφή της, θα σε οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή σου.

Μία σύγχρονη γευστική πρόταση για ένα άκρως απολαυστικό διάλειμμα

«Και πώς μία φρυγανιά μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μου προς το καλύτερο;», θα με ρωτήσεις. Βλέπεις, χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή θερμιδική τους αξία και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά στοιχεία και πρωτεΐνες, οι Wasa καλύπτουν με μία μερίδα 30 γραμμαρίων, το 20 με 30% των αναγκών του οργανισμού σου σε φυτικές ίνες. Βέβαια, το καλύτερο δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός πως η τραγανή και ακατέργαστη υφή τους, σου δίνει τη δυνατότητα να τις γαρνίρεις με κάθε ωφέλιμο συνδυασμό συστατικών. Έτσι, μπορείς να δημιουργείς διατροφικές προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας, οι οποίες θα προκαλούν γευστικές «εκρήξεις» στον ουρανίσκο σου. Sounds good, έτσι;

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να γνωρίσεις από πρώτο «χέρι» τα πολλαπλά οφέλη της πιο απολαυστικής και θρεπτικής φρυγανιάς, κάνοντας ένα σύντομο «pause» από το οκτάωρό σου, για να ετοιμάσεις ένα νόστιμο, σπιτικό σνακ από φρυγανιές Wasa Original με τυρί κρέμα και φρέσκια ντομάτα; Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις συγκεντρωμένα τα υλικά που χρειάζεται να έχεις στο lunch box ή την κουζίνα σου, για να το πραγματοποιήσεις:

  • 2 φρυγανιές Wasa Original
  • Τυρί Κρέμα
  • Ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Βασιλικός

Θα ξεκινήσεις την προετοιμασία του σνακ σου, απλώνοντας ομοιόμορφα μία γενναία ποσότητα από τυρί κρέμα στην επιφάνεια της κάθε φρυγανιάς. Έπειτα, θα ψιλοκόψεις τις ντομάτες και τον βασιλικό, γαρνίροντας με αυτά την επίστρωση της κρέμας. Τέλος, θα πασπαλίσεις τις φρυγανιές με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο και τόσο γευστικό, ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή για να «απογειώσεις» το διάλειμμά σου στο γραφείο.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως για να μπορέσεις να εξελιχθείς στην καλύτερη εκδοχή σου, η διατροφή είναι «το άλφα και το ωμέγα», το αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, το οποίο θα καθορίσει την έκβαση της προσπάθειά σου. Συνεπώς, φρόντιζε να εμπλουτίζεις τα γεύματά σου με τροφές οι οποίες αξίζουν μία θέση στη ζωή σου, με σνακ που συνάδουν με τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής σου, όπως οι φρυγανιές Wasa, οι οποίες αποτελούν τον γευστικό, αγνό «σύμμαχο» της φυσικής σου κατάστασης, αλλά και του πνεύματός σου.