Εμπλουτίζουμε το μενού μας με φρούτα και λαχανικά εποχής

Εμπλουτίζουμε το μενού μας με φρούτα και λαχανικά εποχής

Τα σύκα είναι πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών

Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ προσέχουμε τη διατροφή μας, το καλοκαίρι είναι εκείνη η εποχή του χρόνου, που το πρόγραμμά μας γίνεται λίγο πιο χαλαρό και ελαστικό. Από τη μία πλευρά οι διακοπές και οι εξορμήσεις μας στις πλαζ και από την άλλη, οι θερινές συναντήσεις μας με την παρέα στην πόλη ή οι οικογενειακές βόλτες, που γίνονται πιο συχνές.

Ωστόσο, όσο και αν θέλουμε να φροντίζουμε τη διατροφή μας, η αλήθεια είναι πως ο Αύγουστος δεν σημαίνει στερήσεις, αλλά ξεγνοιασιά, ανεμελιά και φυσικά, καλό φαγητό. Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να απολαύσουμε στο έπακρο τον αγαπημένο μας καλοκαιρινό μήνα, χωρίς να στερηθούμε τις γεύσεις που λατρεύουμε και φροντίζοντας συγχρόνως την ευεξία μας, καλό είναι να κάνουμε ορισμένες μετατροπές και κάποιες προσθήκες στο καθημερινό, διατροφικό μας μενού.

Σε αυτή την προσπάθεια, βέβαια, δεν υπάρχει καλύτερος «σύμμαχος» για εμάς από μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το «καλάθι» του μήνα, τα οποία μας ικανοποιούν όχι μόνο σε επίπεδο γεύσης, αλλά και ενέργειας. Ιδού, λοιπόν, μερικά φρούτα και λαχανικά του Αυγούστου που αξίζει να εντάξουμε τώρα στη διατροφή μας!

Διάβασε τη συνέχεια στο epithimies.gr