Βασίλισσα Ελισάβετ: Αποκαλύφθηκε το μυστικό της μακροζωίας της

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Βασίλισσα Ελισάβετ: Αποκαλύφθηκε το μυστικό της μακροζωίας της

To διατροφικό πρόγραμμα που φαίνεται να κάνει θαύματα στην υγεία της βασίλισσας!

Στα 95 της πια, η βασίλισσα Ελισάβετ αποδεικνύει περίτρανα πως έχει ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας. Μπορεί πρόσφατα να νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου λόγω κάποιου ξαφνικού προβλήματος υγείας που την ταλαιπώρησε, όμως όπως όλα δείχνουν, η βασίλισσα χαίρει άκρας υγείας και μάλιστα επέστρεψε πάλι στα βασιλικά της καθήκοντα.

Η βρετανίδα μονάρχης αντί να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και να προτιμά την ξεκούραση και την ηρεμία, εξακολουθεί να κάνει ό,τι την ευχαριστεί και όλα όσα προστάζει «το στέμμα».

Γνωρίζουμε ότι η Αυτού Μεγαλειότης λατρεύει να περνά χρόνο κάνοντας βόλτα με τα σκυλιά της ή κάνοντας ιππασία, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί αποτελεί ένα από τα μυστικά της θωράκισης του ανοσοποιητικού της. Ο καθαρός αέρας στη φύση αλλά και το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται πως αποτελούν το μυστικό της μακροζωίας και της καλής της υγείας.

xristoygenniatiki poytigka

Αυτή είναι η εύκολη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που απολαμβάνει η βασίλισσα Ελισάβετ τις γιορτές

Το διατροφικό πρόγραμμα της βασίλισσας που την κρατά υγιή μέχρι τα 95 της

Η Βασίλισσα έχει μια ομάδα ταλαντούχων σεφ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και στο Κάστρο του Ουίνδσορ που φροντίζουν για τα προσωπικά της γεύματα. Ο πρώην royal chef, Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, είχε δηλώσει στο παρελθόν στο περιοδικό HELLO! ότι «ένα κόκκινο δερματόδετο βιβλίο που περιέχει συνταγές, γραμμένο στα γαλλικά, αποστέλλεται στη Βασίλισσα κάθε εβδομάδα. Ετοιμάζουμε τα μενού 3 ημέρες νωρίτερα», είχε δηλώσει ο Ντάρεν. «Οι chef διάλεγαν τα μενού και εκείνη έβαζε μια σειρά από αυτά που δεν ήθελε. Μερικές φορές τα διέγραφε όλα και πρόσθετε κάτι διαφορετικό - όπως για παράδειγμα αν δειπνούσε με τον πρίγκιπα Andrew, ήθελε να υπάρχει το αγαπημένο του γλυκό, η Crème Brulee με πορτοκάλια Sandringham».

Τι τρώει η βασίλισσα για πρωινό;

Το House and Garden ανέφερε ότι η βασίλισσα ξεκινά τη μέρα της με τσάι Earl Grey – χωρίς γάλα και ζάχαρη – και μερικά μπισκότα. Στη συνέχεια παίρνει το κύριο πρωινό της στην ιδιωτική της τραπεζαρία στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα δημητριακά, το γιαούρτι, το τοστ και η μαρμελάδα λέγεται ότι είναι τα αγαπημένα της. Στη βασίλισσα αρέσει επίσης το ψάρι για πρωινό, όπως αποκαλύφθηκε στο Dinner at Buckingham Palace, ένα βιβλίο που βασίζεται στα ημερολόγια και τις προσωπικές αναμνήσεις του βασιλικού υπηρέτη Charles Oliver.

vasilisa elisavet

Αυτό είναι το γλυκό που τρώει καθημερινά η βασίλισσα Ελισάβετ

Το μεσημεριανό της γεύμα είναι πάντα απλό

Η μονάρχης αγαπά τα απλά φαγητά όσον αφορά το μεσημεριανό της γεύμα, απολαμβάνοντας συχνά ένα πιάτο με ψάρι και λαχανικά. Ο Ντάρεν είπε στο House and Garden ότι ένα τυπικό μεσημεριανό γεύμα είναι ένα φιλέτο ψαριού με σπανάκι. Λέγεται ότι η βασίλισσα αποφεύγει τα αμυλούχα τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά και τις πατάτες όταν τρώει μόνη της.

Η βασίλισσα δεν παραλείπει ποτέ το απογευματινό τσάι της

Όλοι γνωρίζουμε πως η βασίλισσα πίνει ένα τσάι και τρώει τα μπισκότα της κάθε απόγευμα! Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι η μονάρχης λατρεύει το κέικ με μπισκότο σοκολάτας και το κέικ τζίντζερ ενώ τα αγαπημένα της σάντουιτς είναι με αγγούρι, με αυγό και καπνιστό σολομό.

Τι τρώει η βασίλισσα για βράδυ;

Οι γεύσεις του δείπνου της ποικίλουν και περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό κρέατος ή ψαριού και λαχανικών. «Για ένα κυρίως πιάτο της προτιμά την μπριζόλα, το φιλέτο με σάλτσα ουίσκι και μανιτάρια, ειδικά αν το κάνουμε με ελάφι», αποκάλυψε ο Ντάρεν. «Για πρώτο πιάτο της άρεσει το πατέ Gleneagles, το οποίο είναι από καπνιστό σολομό, πέστροφα και σκουμπρί. Της άρεσει επίης να χρησιμοποιεί υλικά από το κτήμα και έτσι, αν έχουμε σολομό από το Balmoral και το River Dee για παράδειγμα, θα το προτιμούσε πάντα...ήταν ένα από τα αγαπημένα της». Και πρόσθεσε: «Μαγειρεύαμε επίης και πολλά παραδοσιακά γαλλικά φαγητά».

Σύμφωνα με την Independent, η βασίλισσα λέγεται ότι λατρεύει τις φράουλες από το Balmoral και τα λευκά ροδάκινα που καλλιεργούνται στο κάστρο του Windsor. Όσο για τη σοκολάτα; Όλοι γνωρίζουν πως είναι η μεγάλη της αγάπη! «Είναι απολύτως chocoholic. Ό,τι βάζαμε στο μενού με σοκολάτα, θα το διάλεγε, ειδικά σοκολατόπιτα», είπε ο roayl pastry chef στο HELLO!

Τι αρέσει στη Βασίλισσα να πίνει;



Το τσάι είναι δεδομένο για τη βασίλισσα. Ο βασιλικός μπάτλερ, Γκραντ Χάρολντ μίλησε κάποτε για την αγαπημένη της ποικιλία αλλά και για το πώς προτιμά να το απολαμβάνει, στην κωμική εκπομπή του BBC Three Miss Holland, που προβλήθηκε το 2018. Ο Γκραντ αποκάλυψε: «Είμαι βέβαιος ότι η βασίλισσα απολαμβάνει το Assam της ή τον Earl Grey της με τον παραδοσιακό τρόπο. Θα χρησιμοποιήσει επίσης ένα σουρωτήρι για να αποστραγγίσει τα φύλλα τσαγιού». Όσο για τα αλκοολούχα ποτά; Η βασίλισσα Ελισάβετ πάντα αγαπούσε το τζιν.

elizabeth2

Ο Ντάρεν πρόσθεσε ότι όταν η βασίλισσα πίνει ένα ποτό κατά τη διάρκεια του δείπνου της, είναι συνήθως ένα ποτήρι από το αγαπημένο της γερμανικό γλυκό κρασί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ταπεινό χριστουγεννιάτικο δώρο της Kate που έκανε τη βασίλισσα Ελισάβετ να την αγαπήσει

Η βασίλισσα Ελισάβετ όρθια και χωρίς μπαστούνι μετά την περιπέτεια της υγείας της - Τέλος οι φήμες!