Οικονομικοί τρόποι για detox στο σπίτι

Οικονομικοί τρόποι για detox στο σπίτι

Μπορείτε να κάνετε αποτοξίνωση (detoxification) και στο σπίτι της χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε ειδικευμένα spas.

Αποτοξίνωση ή αν προτιμάται detoxification είναι η διαδικασία απώλειας βάρους και «καθαρισμού» του οργανισμού από τις τοξίνες του αλκοόλ, του φαγητού, των ναρκωτικών, της ατμόσφαιρας κ.ο.κ. Αν και συνίσταται η επίσκεψη τόσο σε ένα ειδικό διατροφολόγο όσο και σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αποτοξίνωσης, υπάρχουν οικονομικοί και εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσετε να «καθαρίζετε» τον οργανισμό σας από μόνες σας.

Μπάνιο με άλατα. Το ζεστό νερό «τραβά» τις τοξίνες από το εσωτερικό του σώματός σας στο δέρμα σας, ενώ όσο το νερό κρυώνει οι τοξίνες αποβάλλονται και από το δέρμα. Αν προσθέσετε στο μπάνιο σας ειδικά άλατα θα έχετε μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Νερό με λεμόνι. Απλά προσθέστε στο νερό που πίνετε σταγόνες λεμονιού σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα οξέα του λεμονιού βοηθούν στη διαδικασία της αποτοξίνωσης ενώ ταυτόχρονα λιώνουν τα λίπη (σκεφτείτε το σαν τη χλωρίνη όταν καθαρίζετε).

Detox δίαιτα με μήλα. Για τρεις με τέσσερις ημέρες φάτε μόνο μήλα. Φάτε τουλάχιστον έξι μήλα την ημέρα όποιας ποικιλίας επιθυμείτε και «καθαρίστε» τον οργανισμό σας.