Ποιος είπε πως το φαγητό κάνει κακό;

Ποιος είπε πως το φαγητό κάνει κακό;

Τρία υγιεινά φαγητά που πρέπει να τρώτε κάθε ημέρα.

Η νέα τάση στους κύκλους των διατροφολόγων ονομάζεται «φάτε περισσότερο».
Όχι μην παραγγείλετε σουβλάκια.
Υπάρχουν τροφές που η ημερήσια κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό, καταπολεμούν το αίσθημα πείνας, ενώ με την πάροδο του χρόνου σας σπρώχνουν μακριά από το junk food.

Μύρτιλλα. Σύμφωνα με έρευνες τα μύρτιλλα βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Σας προφυλάσσουν από το έλκος στομάχου, τον καταρράκτη αλλά και το γλαύκωμα, ενώ επίσης μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου. Τέλος, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου Alzheimer και οξύνουν τη μνήμη.

Αυγά. Παρόλο που στο παρελθόν όλοι όσοι ακολουθούσαν δίαιτες απέφευγαν τους κρόκους των αυγών και έτρωγαν με μανία άνοστα ασπράδια, οι έρευνες έρχονται να αποδείξουν πως έκαναν λάθος. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ αν καταναλωθούν μαζί με τον κρόκο, περιέχουν και τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα. Τι καλύτερο για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια;

Σπανάκι. Το σπανάκι είναι απλά θαυματουργό. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης, τα επίπεδα χοληστερόλης ενώ αυξάνει το IQ όσων το καταναλώνουν σε ημερήσια βάση. Χτίζει γερά κόκκαλα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, ασβέστιο και μαγνήσιο, ενώ είναι πλούσιο και σε φλαβονοειδή που βοηθούν στην πρόληψη των καρκίνων του μαστού, του δέρματος, του στομάχου αλλά και των ωοθηκών. Τέλος, καθώς είναι πηγή και των βιταμινών Α και C αποφράσσει τις αρτηρίες και μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων.