Αυτό είναι το μοναδικό συστατικό που οι διαιτολόγοι προτείνουν να προσθέτεις στον καφέ σου!

Ιωάννα Τζανή
Αυτό είναι το μοναδικό συστατικό που οι διαιτολόγοι προτείνουν να προσθέτεις στον καφέ σου!

Μετάτρεψε τον καφέ σου στο πιο υγιεινό και συνάμα απολαυστικό ρόφημα της ημέρας σου!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που προσέχουν τη διατροφή τους και απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή οποιουδήποτε άλλου συστατικού, είναι καιρός να αλλάξουμε την κοσμοθεωρία σου, αφού υπάρχει κάτι που αν το προσθέσεις στον καφέ σου, θα βελτιώσει τη διατροφική του αξία.

Τι είναι αυτό; Το αγαπημένο μας... κολλαγόνο! Ανακατεύοντας ένα scoop κολλαγόνου σε σκόνη στον καφέ σου, θα αυξήσεις αυτόματα τα οφέλη για την υγεία σου.

kafes2

Γιατί δεν πρέπει ο καφές να είναι το πρώτο πράγμα που πίνεις το πρωί

Τι είναι το κολλαγόνο;

Αρχικά, για όσες δε γνωρίζουν, το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά και τα οστά μας. Η αναδυόμενη έρευνα επισημαίνει τη θετική επίδραση που έχει στην υγεία του εντέρου, των αρθρώσεων και στην επούλωση των τραυμάτων.

Το κολλαγόνο μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος, αυξάνοντας την ελαστικότητα και βελτιώνοντας την εμφάνισή του.



Ποιο είναι το κατάλληλο κολλαγόνο για να χρησιμοποιήσεις;

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές μάρκες, που η καθεμία αφορά σε διαφορετικούς τύπους κολλαγόνου και επομένως προσφέρει διαφορετικά οφέλη.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που δείχνουν οι μελέτες είναι ότι η ποιότητα του συμπληρώματος έχει σημασία. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, καλό θα είναι να αναζητήσεις πηγές κολλαγόνου που τρέφονται με χόρτα ή βοσκοτόπια από μάρκες με ανώτερα ποιοτικά πρότυπα.

Πόσο κολλαγόνο να προσθέσεις σε ένα φλιτζάνι καφέ;

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και συγγραφέα Bonnie Taub-Dix, το ιδανικό είναι να προσθέσεις ένα ή δύο scoop κολλαγόνου στον καφέ σου.

Ωστόσο, ξεκίνα καλύτερα με μισό scoop ή μία κουταλιά της σούπας κολλαγόνου και δες αν σου αρέσει. Στον επόμενο καφέ σου, πειραματίσου προσθέτοντας ένα ολόκληρο scoop.


https://www.instagram.com/p/CWkzHxHM8sW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το κολλαγόνο αλλάζει τη γεύση του καφέ;

Το κολλαγόνο αλλάζει ελάχιστα την κλασική γεύση του καφέ, ωστόσο αν δε θέλεις να συμβεί αυτό, επίλεξε ένα κολλαγόνο χωρίς γεύση (ναι, κυκλοφορεί και αυτή η επιλογή στην αγορά).

Υπάρχουν, επίσης, ορισμένες μάρκες κολλαγόνου που προσφέρουν αρωματικές ιδιότητες και δίνουν μία πολύ πιο ευχάριστη... νότα στον καφέ σου.

Μετουσιώνει η θερμότητα τις πρωτεΐνες του κολλαγόνου;

Η απάντηση είναι... μάλλον όχι. Οι ερευνητές εξέθεσαν πρωτεΐνες κολλαγόνου σε θερμοκρασίες από 150 - 420 βαθμούς Κελσίου και διαπίστωσαν ότι η αρχική αποικοδόμηση των πρωτεϊνών συνέβη στους 280 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011.

Ο καφές συνήθως παρασκευάζεται σε θερμοκρασία κάτω των 100 βαθμών Κελσίου, επομένως η δομή των πρωτεϊνών πιθανότατα παραμένει ανέπαφη καθώς ο καφές σου δε θα είναι αρκετά ζεστός για να προκαλέσει αυτή τη διαδικασία υποβάθμισης.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι ο ίδιος ο καφές μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σου να παράγει κολλαγόνο. Η πρόσληψη καφεΐνης μειώνει τη σύνθεση κολλαγόνου στα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 στο ​Drug Design, Development and Therapy​.



Μπορείς να προσθέσεις κολλαγόνο και στον κρύο καφέ;

Εάν είσαι λάτρης του κρύου καφέ, πιθανότατα αναρωτιέσαι αν μπορείς να αναμίξεις το κολλαγόνο με τον παγωμένο καφέ σου. Η απάντηση είναι πως ναι, υπάρχουν ορισμένοι τύποι κολλαγόνου - όπως οι πλήρως υδρολυμένες ποικιλίες - που μπορούν να προστεθούν σε κρύα ροφήματα.

Το πλήρως υδρολυμένο κολλαγόνο είναι πιο βιοδιαθέσιμο (που σημαίνει ότι μπορούμε να το απορροφήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε πιο εύκολα στο σώμα μας) και διαλύεται εύκολα σε ζεστά ή κρύα ροφήματα.

Αντίθετα, το μερικώς υδρολυμένο κολλαγόνο, γνωστό ως ζελατίνη, είναι διαλυτό μόνο σε ζεστά ροφήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο καφές φταίει που δεν κοιμάσαι- Πώς θα τον απολαμβάνεις χωρίς να τον στερείσαι

Ένας ποιοτικός καφές μπορεί να σου αλλάξει όλη την ημέρα, στο 100%