Μειώστε το άγχος σας τρώγοντας υγιεινά

Μειώστε το άγχος σας τρώγοντας υγιεινά

Υπάρχουν τροφές που αν τις καταναλώνετε καθημερινά θα καταφέρετε να μειώσετε τα επίπεδα στρες στον οργανισμό σας.

Έχετε σκεφτεί πως μπορεί η διατροφή σας να επηρεάζει τη ψυχολογία σας και συγκεκριμένα το άγχος που νιώθετε; Όταν τα γεύματά σας δεν είναι μικρά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, τότε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι σταθερά με αποτέλεσμα να νιώθετε σωματικά και ψυχολογικά κουρασμένες και αγχωμένες.

Όμως, μόνο η διατροφή στις σωστές ώρες και ποσότητες δεν αρκεί για να «χαλαρώσετε». Πρέπει τόσο να ασκείστε τακτικά, όσο και να τρώτε τις κατάλληλες τροφές για να μειώσετε το άγχος σας, καθώς όντως υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν τη ψυχολογία σας.

Αρχικά δοκιμάστε να καταναλώνετε πορτοκάλια καθημερινά, καθώς η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση του άγχους και στην επιστροφή της αρτηριακής πίεσης και της κορτιζόλης στα φυσιολογικά επίπεδα μετά από μια αγχωτική κατάσταση. Μια άλλη τροφή που μπορεί να σας βοηθήσει είναι οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια) που είναι πλούσια πηγή βιταμινών Β και Ε, οι οποίες τονώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Επίσης, το σπανάκι και τα πράσινα λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο κ.ο.κ.) είναι αποθήκες βιταμινών και μαγνησίου, η έλλειψη των οποίων μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες, ενώ το αβοκάντο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και κάλιο, βοηθά και αυτό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Τέλος, η γαλοπούλα και ο σολομός περιέχουν ο μεν πρώτος το αμινοξύ L-τρυπτοφάνη που συνδέεται με την απελευθέρωση της σεροτονίνης –η σεροτονονίνη σας κάνει να αισθάνεστε καλά-, ενώ ο δεύτερος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που σύμφωνα με έρευνες περιορίζουν την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μήπως να σκεφτείτε ένα νέο «αγχολυτικό» διαιτολόγιο;