Μην εξαντλείτε τη νοικοκυροσύνη σας στα φρούτα

Μην εξαντλείτε τη νοικοκυροσύνη σας στα φρούτα

Μην τα καθαρίζετε, απλά πλύνετε τα.

Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά, βρίσκονται στις φλούδες και τον φλοιό τους κι αυτά συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο φλοιός είναι αυτός που είναι συνεχώς εκτεθειμένος στον ήλιο και έρχεται σε επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς αυτά ωριμάζουν.

Τα φλούδια φρούτων όπως είναι το μήλο, το αχλάδι, το ροδάκινο, το βερίκοκο κ.ά δίνουν στον οργανισμό πολλές βιταμίνες, αυξάνουν τα αποθέματα ενέργειας και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, γι' αυτό καλό είναι να τα πλένουμε σχολαστικά, όχι όμως να τα καθαρίζουμε.

Aν το φλούδι είναι κάτι που θεωρείτε ότι σας στερεί γεύση, κόψτε τα φρούτα ακαθάριστα σε κομμάτια, χτυπήστε τα στο μπλέντερ και θα έχετε έναν πολύ νόστιμο και πηχτό χυμό γεμάτο βιταμίνες .Μην τα βάζετε στον αποχυμωτή, γιατί και πάλι οι φλούδες θα πάνε χαμένες.

Αν έχετε λόγο να ανησυχείτε ότι η φλούδα των φρούτων που έχετε στο ψυγείο σας είναι ποτισμένη με φυτοφάρμακα, τότε θα πρέπει να τα καθαρίσετε και μάλιστα σε βάθος, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά. Καλό είναι και να προτιμάτε φρούτα που προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια.