Θέλεις να είσαι σαν τον Πόλντο ή σαν τον Ποπάϋ;

Θέλεις να είσαι σαν τον Πόλντο ή σαν τον Ποπάϋ;

Η διατροφή σου θα κάνει την διαφορά.

Μπορεί ο Ποπάϋ να είναι ένας φανταστικός ήρωας, το ότι οφείλει, όμως, την σωματική του δύναμη και το κοφτερό μυαλό του στο σπανάκι, είναι πέρα ως πέρα αληθινό.

Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα λαχανικά σε θρεπτικά συστατικά. Μια μερίδα σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και ,φυσικά, φυτικές ίνες.

Ενώ έχει επικρατήσει η άποψη πως το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, που όντως είναι, η αλήθεια είναι ότι ο σίδηρος στο σπανάκι είναι σε μία μορφή (μη-αιμικός ) που δεν είναι καλά απορροφήσιμος από τον οργανισμό. Αυτό βέβαια, μπορεί εύκολα να ανατραπεί αν σε ένα γεύμα που περιέχει σπανάκι προσθέσουμε λεμόνι, ή κάποιο άλλο συστατικό πλούσιο σε βιταμίνη C. Με αυτόν τον τρόπο θα διπλασιαστεί η απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Επιπλέον, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, θωρακίζει τα αγγεία και παρέχει προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και προφυλάσσει τα μάτια. Έρευνες δε, έχουν δείξει πως η κατανάλωση του, καθυστερεί τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου που συμβαίνει με την πάροδο των χρόνων.