Κρέας τσιγαριαστό από την Κρήτη

Κρέας τσιγαριαστό από την Κρήτη

Η Κρητικιά γιαγιά ξαναχτυπά και μας χαρίζει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή που υπάρχει. Μπορείτε να την εκτελέσετε είτε με αρνί είτε με κατσίκι και να το συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα και ψητή (οφτή όπως την λένε στην Κρήτη) πατάτα. Το κρέας πραγματικά θα λιώνει.

Υλικά για 5-6 άτομα
1 ½ κιλό
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κρεμμύδι ξερό
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το κρέας.
2. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε όλο το κρασί και ολόκληρο το κρεμμύδι.
3. Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα το 1/6 του κρασιού.
4. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε απ' την φωτιά.