Ένα αυγό την ημέρα: 5 μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό

Ένα αυγό την ημέρα: 5 μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό

Τα αυγά είναι από τα πιο θρεπτικά και πλούσια σε διατροφικά στοιχεία τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε, πάντα φυσικά με μέτρο. Η συχνή κατανάλωση αυγών μας προσφέρει 5 βασικά οφέλη που δύσκολα συμπληρώνονται από άλλο τρόφιμο, και τα οποία είναι τα εξής:

Γρήγορη αίσθηση κορεσμού
Τρώγοντας αυγά για πρωινό μπορούμε να χάσουμε ευκολότερα βάρος, καθώς μας κρατάνε «γεμάτους» όλη μέρα επειδή η πλούσια σε πρωτεΐνες σύνθεσή τους παίρνει περισσότερο χρόνο να διασπαστεί από το στομάχι.

Ενισχύουν τη νοημοσύνη
Η κατανάλωση 2 αυγών καθημερινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην ανάπτυξη του μυαλού και της μνήμης του εμβρύου. Επίσης, βοηθά και στη καλή «συντήρηση» της μνήμης του ατόμου, γενικότερα.

Μειώνουν το ρίσκο της μερικής τύφλωσης λόγω ηλικίας
Η λουτεΐνη που περιέχεται στα αυγά ενισχύει την υγεία των ματιών και μειώνει τον κίνδυνο τύφλωσης λόγω μεγάλης ηλικίας.

Περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα
Ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της όρασης και της ακοής στα παιδιά και της ανάπτυξης του εγκεφάλου καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Επίσης τα Ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες
Ένα μόνο αυγό περιέχει 8γρ. πρωτεΐνης, ένα διατροφικό στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό για τη σύσφιξη του δέρματος και τη δημιουργία δυνατών μυών. Οι γυναίκες, συγκεκριμένα, χρειάζονται 45γρ. πρωτεΐνης την ημέρα και οι άντρες 55γρ.