Πέντε τροφές για μνήμη ελέφαντα

Πέντε τροφές για μνήμη ελέφαντα

Ένα πρόγραμμα διατροφής που θα τονώσει εκπληκτικά τη μνήμη σας, μεταξύ των άλλων ωφέλιμων αποτελεσμάτων που θα έχει στον οργανισμό σας.

Αν θέλετε να ενισχύσετε την εγκεφαλική λειτουργία σας και να αυξήσετε τη δύναμη της μνήμης σας, μια δύναμη που όσο πάει και φθείρει λόγω του τρόπου ζωής μας και των ρυθμών στη καθημερινότητά μας, η λύση βρίσκεται στη κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε διατροφικά στοιχεία που κάνουν καλό στον εγκέφαλο και ιδιαίτερα στον τομέα της μνήμης. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμες για την καταπολέμηση της κατάθλιψης αλλά και την αποφυγή όγκων στον εγκέφαλο.

1.Φράουλες: Οι φράουλες περιέχουν φλαβονοειδή που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της μνήμης στον εγκέφαλο. Όλα τα είδη των μούρων είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της πίεσης στον εγκέφαλο.

2.Κρόκος αυγού: Πολλά από τα στοιχεία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της μνήμης βρίσκονται στους κρόκους των αυγών. Για τον λόγο αυτό, τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 7 ετών συνίσταται να τα καταναλώνουν συχνά, μιας και οι περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη μνήμη είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Οι ενήλικες, πάντως, πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο, λόγω του υψηλού ποσοστού χοληστερόλης που περιέχει.

3.Κόκκοι καφέ: Πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα, το να πίνεις φρέσκο καφέ συχνά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της άνοιας. Επίσης, μια έρευνα στη Νότια Κορέα απέδειξε πως ο καφές περιέχει μια ουσία που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη όγκου στον εγκέφαλο.

4.Σολομός: Ο σολομός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και η συχνή κατανάλωσή του διευκολύνει την παράδοση των μηνυμάτων στον εγκέφαλο.

5.Ξηροί καρποί: Περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, η οποία κάνει πιο υγιή τον εγκέφαλο, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της απώλειας μνήμης λόγω της γήρανσης. Τα καρύδια είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά ενώ τα κάσιους είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο αυξάνει τη παραγωγή του οξυγόνου στα κύτταρα του εγκεφάλου.