Κόψτε θερμίδες στο πρωινό σας χωρίς να το καταλάβετε

Κόψτε θερμίδες στο πρωινό σας χωρίς να το καταλάβετε

Με τη νέα χρονιά κάντε μικρές αλλαγές στο πρωινό σας και δείτε σιγά σιγά τις λαβές στα πλαϊνά της κοιλιάς σας να εξαφανίζονται.

Οι θερμίδες μπορεί να είναι σκληρές μαζί σας. Για να καταλάβετε μπορεί να ιδρώνετε τον διάδρομο για τριάντα λεπτά και να νιώθετε ικανοποιημένη που γυμναστήκατε και μόλις πιείτε λίγες γουλιές από το αγαπημένο σας ρόφημα με την πλούσια κρέμα να έχετε αμέσως πάρει πίσω τις θερμίδες που κάψατε. Αν, όμως, κάνετε μικρές αλλαγές στη διατροφή σας μπορείτε να γλιτώσετε τουλάχιστον 100 θερμίδες την ημέρα που αθροιστικά θα φανούν στο πέρασμα του χρόνου.

Ξεκινήστε, λοιπόν, αλλάζοντας το πρωινό σας. Αν σας αρέσουν τα γλυκά και τρώτε μια μικρή τάρτα τα πρωινά, αλλάξτε τη με ένα τοστ μαύρου ψωμιού με γέμιση μαρμελάδας. Αν τρώτε στο δρόμο προς το γραφείο, μοιραστείτε το κουλουράκι του πρωινού σας με τον συνάδελφό σας (θα γλυτώσετε έτσι μπόλικους υδατάνθρακες). Αν πίνετε πολύ καφέ, προτιμήστε τον μαύρο, σκέτο και κόψτε τον latte για να γλυτώσετε λιπαρά. Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με άπαχο και τα λουκάνικα στην ομελέτα σας με γαλοπούλα. Διαλέξτε ένα μικρότερο μπολ δημητριακών και φάτε τηγανίτες, αλλά χωρίς το βούτυρο. Τέλος, αντί για δύο αυγά προτιμήστε να φάτε τέσσερα ασπράδια και εν γένει κάντε όποιες αλλαγές θέλετε σκεπτόμενες πως θέλετε να μειώσετε τα λιπαρά, να αντικαταστήσετε τους πολλούς υδατάνθρακες με φυτικές ίνες και να μειώσετε λίγο τις ποσότητες. Δεν είναι τόσο δύσκολο.