Πως να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς

Πως να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς

Το θέμα δεν βρίσκεται τόσο στο πόσο θα πιείτε αλλά στο τι ακριβώς θα πιείτε.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να φέρει το νέο έτος στις ζωές μας και τι απολογισμούς θα κάνουμε τέτοια μέρα σε έναν χρόνο από τώρα. Το μόνο σίγουρο, όμως, ακριβώς όπως κάθε χρονιά, είναι πως το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και μετά την αλλαγή του χρόνου, θα αρχίσουμε όλοι να πίνουμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Για να μην ξυπνήσετε λοιπόν την Κυριακή το πρωί –καλά, μεσημέρι- και δεν ξέρετε που βρίσκεστε, ποιοι είστε, τι χρονιά έχουμε κλπ, οι ειδικοί έχουν μια-δυο συμβουλές να σας προτείνουν ώστε να αποφύγετε το γιορτινό hangover.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jonathan Pogash, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης κοκτέιλ στο World Bar της Νέας Υόρκης, μας λέει ποια ποτά πρέπει να προτιμήσουμε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και ποια να αποφύγουμε ώστε να μην το πληρώσουμε την επόμενη ημέρα.

Το Long Island Tea είναι το πρώτο στη λίστα με τα ποτά από τα οποία πρέπει να μείνουμε μακριά, καθώς περιέχει πολλά και διαφορετικά είδη ποτών, πολλή ζάχαρη και φτηνό αλκοόλ. Ο τέλειος συνδυασμός, δηλαδή, για ένα καταστροφικό hangover.

Αντίθετα, θα πρέπει να προτιμήσουμε (εκτός από το νερό, προφανώς) τα φρέσκα συστατικά στα ποτά και τα κοκτέιλ, ποτά που δεν περιέχουν πολλή ζάχαρη και να αποφύγουμε τα φτηνά προϊόντα. Επίσης καλό θα ήταν να προτιμήσουμε κοκτέιλ που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως αυτά που περιέχουν χυμό από cranberry ή ρόδι.

Τέλος, ο Pogash είπε πως μερικές φορές το να προσθέτεις ένα ασπράδι αυγού στο κοκτέιλ, όπως στο Pomegranate Fizz, είναι μια καλή ιδέα γιατί το ασπράδι προσθέτει πρωτεΐνη στο κοκτέιλ και τo κάνει αφρώδες.

Καλή χρονιά να έχουμε, λοιπόν, και άσπρο πάτο.