Μήπως η σοκολάτα είναι καλύτερη από τα φρούτα;

Μήπως η σοκολάτα είναι καλύτερη από τα φρούτα;

Το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας φαίνεται πως μπορεί τελικά να βγει αληθινό, σύμφωνα με τις έρευνες της επιστημονικής κοινότητας.

Η σοκολάτα χρησιμοποιείται συχνά ως φάρμακο εναντίον του στρες και της κακής διάθεσης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Εκτός, λοιπόν, από την υπέροχη γεύση της, η σοκολάτα έχει αποδείξει πως έχει και πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Ερευνητές στο Κέντρο Υγείας και Διατροφής του Hershey δήλωσαν πρόσφατα πως η σοκολάτα αξίζει τον τίτλο του «σούπερ φρούτου». Μελέτες στα εργαστήρια έδειξαν πως η σοκολάτα διαθέτει πολλά αντιοξειδωτικά και, πιο συγκεκριμένα, ένα γραμμάριο σκόνης κακάου περιέχει πολλά περισσότερες πολυφαινόλες από αυτές που περιέχονται σε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως οι κόκκοι κακάου, από τους οποίους δημιουργείται η σοκολάτα, έχουν εκπληκτικά διατροφικά στοιχεία και μακροθρεπτικά συστατικά. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν πως η μαύρη σοκολάτα και η σκόνη κακάου περιέχουν περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβονοειδή από τον χυμό των φρούτων.

Ακόμα, κι αν αυτό είναι ένα τραβηγμένο κόλπο των εταιριών για να πουλήσουν περισσότερη σοκολάτα, ακόμα κι αν ξέρουμε πλέον πως δεν υπάρχει κανένα είδος τροφίμου που να περιέχει όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τον οργανισμό και πως τα φρούτα πρέπει να έχουν κύριο ρόλο στη ζωή μας, τα νέα αυτά δεν μπορούν παρά να είναι χαρμόσυνα, τουλάχιστον, για όλους εμάς που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε την αγαπημένη μας σοκολάτα.