Το σπάμε για καλοτυχία, το τρώμε και το πίνουμε για περισσότερη υγεία, τι είναι;

Το σπάμε για καλοτυχία, το τρώμε και το πίνουμε για περισσότερη υγεία, τι είναι;

Το ρόδι!

Το ρόδι εκτός από όμορφο παρουσιαστικό και ευχάριστη γλυκιά γεύση, είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Δεν είναι τυχαίο πως στην Ελληνική Μυθολογία αντιπροσωπεύει τη ζωή και την Αναγέννηση.

Το ρόδι μπορούμε να το φάμε σαν φρούτο, σαν συμπλήρωμα στην σαλάτα μας αλλά και να το πιούμε σε χυμό. Μάλιστα η περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά, είναι τριπλάσια απ΄ότι στο πράσινο τσάι και στο κόκκινο κρασί. Για αυτόν το λόγο είναι πολύτιμος σύμμαχος στην προστασία του καρδιοαγγειακού μας συστήματος (αφού οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης), έχει κατασταλτική δράση εναντίον του καρκίνου του δέρματος , του προστάτη και του παχέως εντέρου και αναστέλλει τις ιογενείς λοιμώξεις.

Τα ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά του ροδιού φαίνεται πως απορροφούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά από το αίμα, γεγονός που το καθιστά ακόμα πολυτιμότερο στην αντιμετώπιση των διάφορων προβλημάτων. Κι όλα αυτά φροντίζοντας ταυτόχρονα και την σιλουέτα μας, αφού ένα ρόδι περιέχει περίπου 105 θερμίδες και μόνο 0,5γρ. λίπους