3 διατροφικοί μύθοι και η αλήθεια πίσω από αυτούς

3 διατροφικοί μύθοι και η αλήθεια πίσω από αυτούς

Πιστεύετε ότι κάποιες τροφές είναι «καλές» ή «κακές» για τον οργανισμό σας; Ξανασκεφτείτε το!

Όσον αφορά την διατροφή, μερικές φορές οι μύθοι είναι αυτοί που επικρατούν στην αντίληψή μας. Υπάρχουν τροφές παρεξηγημένες, που τις αποφεύγουμε εξαιτίας της κακής φήμης τους, ενώ υπάρχουν και άλλες που πιστεύουμε ότι μας κάνουν μεγαλύτερο καλό, απ' ότι στην πραγματικότητα.

Πολλές φορές αυτοί οι μύθοι προκύπτουν από διάφορους αστικούς θρύλους, οι οποίοι ανακυκλώνονται για χρόνια, μέχρι να πειστούμε όλοι ότι αποτελούν αποτελέσματα ερευνών. Άλλοι , πάλι, είναι βασισμένοι σε παλιές έρευνες, που έχουν σήμερα ξεπεραστεί. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι προέλευσής τους, σας παρουσιάζουμε τρεις από τους μεγαλύτερους διατροφικού μύθους που κυκλοφορούν.

1)Το τυρί κάνει κακό στην υγεία μας
Είναι ίσως ο συνηθέστερος μύθος που αφορά την διατροφή μας. Η αλήθεια βρίσκεται στο είδος του τυριού. Ένα τυρί, χαμηλό σε λιπαρά αποτελεί ιδανική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου για τον οργανισμό μας.

2)Τα αυγά συμβάλλουν στην αύξηση της χοληστερίνης στο αίμα μας
Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλοί είναι οι άνθρωποι που αποφέυγουν να φάνε αυγά, για να μην ανέβει η χοληστερίνη τους αλλά, ταυτόχρονα, τρώνε χωρίς δεύτερη σκέψη γλυκά, μπισκότα κλπ. Μακρόχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αύξησης της χοληστερίνης και και κατανάλωσης αυγών από τον οργανισμό. Όλες οι έρευνες των τελευταίων χρόνων αποδεικνύουν ότι η σύνδεση βρίσκεται μεταξύ καρδιαγγειακών νοσημάτων και κατανάλωσης συσκευασμένων τροφών, πλούσιων σε trans λιπαρά.


3)Ένα ποτήρι χυμός είναι, για τον οργανισμό, εξίσου ωφέλιμος με ένα φρούτο
Όσο κι αν μας αρέσει να ξεκινάμε την μέρα μας με έναν φρεκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι, τελικά, και τόσο ωφέλιμος για τον οργανισμό. Ένα ποτήρι χυμού, περιέχει σχεδόν την ίδια ποσότητα ζάχαρης με ένα ποτήρι αναψυκτικό, σύμφωνα με αυτούς. Σκεφτείτε μόνο πόσα πορτοκάλια χρειάζονται για ένα ποτήρι χυμό, και θα καταλάβετε τον λόγο.