Κουλουράκια της (Κρητικιάς) γιαγιάς!

Κουλουράκια της  (Κρητικιάς) γιαγιάς!

Το πιο σημαντικό σε αυτά να ξέρετε ότι είναι ο τόπος καταγωγής τους, διότι η Κρήτη φημίζεται για την υγιεινή Μεσογειακή της διατροφή και τις υπέροχες γεύσεις. Το υγιεινό μυστικό είναι ότι δεν βάζουμε βούτυρο αλλά ελαιόλαδο και το μυστικό επιτυχίας ότι είναι της γιαγιάς μου!

Υλικά (για 40-50 τεμάχια)
3 ποτήρια (του νερού) ελαιόλαδο
1 πακέτο αλεύρι μαλακό
½ ποτήρι ζάχαρη φυσική, ακατέργαστη
½ ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
½ ποτήρι κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
6-7 καρύδια θρυμματισμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια, και το χτυπάμε καλά.
2. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι και τα καρύδια, στη συνέχεια σιγά-σιγά το μείγμα από το μπλέντερ και ζυμώνουμε πολύ καλά.
3. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
4. Στην συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε με ότι σχήμα φόρμες θέλουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί.
5. Βάζουμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° για 15-20 λεπτά και είναι έτοιμα!